6 semne care anunţă un posibil fibrom uterin

1 2 jpg jpeg

Fibroamele uterine sunt excrescenţe necanceroase care se dezvoltă în interiorul sau exteriorul uterului. Mai sunt cunoscute şi sub denumirea de mioame. Ele sunt de obicei benigne şi, în general, nu sunt asociate cu o creştere a riscului de apariţie a cancerului. Femeile a căror fibroame cresc foarte repede sunt monitorizate foarte atent. Probleme urinare

În cazul în care fibroamele sunt situate pe peretele exterior al uterului, aproape de vezica urinară, ele pot favoriza urinări frecvente. La unele femei, fibromul le împiedică să urineze chiar si atunci când vezica urinară este plină. Dacă te afli în imposibilitatea de a dormi toată noaptea sau mergi la baie mai des decât de obicei, nu mai amâna vizita la medic.

În acelaşi mod în care fibromul poate apăsa pe vezica urinară şi fibroamele care se dezvoltă în partea din spate a uterului pot apăsa pe rect, putând provoca dezvoltarea unui hemoroid.

Nu este neobişnuit pentru fibroame, în special în cazul celor foarte mari, să provoace un sentiment general de disconfort în regiunea pelvină. Mai rar, o femeie poate simţi o durere acută şi foarte severă în regiunea pelviană. Durerile pelviene sunt, de asemenea, unul dintre semnele care anunţă chisturi ovariene.