6 lucruri pe care NU LE ┼×TIAI despre CONOPID─é

1 2 jpg jpeg

Fiind extrem de versatil─â ┼či u┼čor de g─âtit, conopida poate fi ├«ncorporat─â ├«n diverse m├ónc─âruri, preparat─â la abur, la gr─âtar sau ├«n cuptor ├«mpreun─â cu mult ca┼čcaval. Conopida face parte din familia Brasicaceae, av├ónd o istorie interesant─â.

Originar─â din Asia Central─â, aceasta ┼či-a f─âcut loc ├«n buc─ât─âriile europene ├«nc─â din perioada romanilor. Leguma a prins popularitate doar dup─â secolul al XVI-lea, c├ónd a intrat ├«n vizorul marilor buc─âtari francezi, fiind introdus─â ├«n diferite manuale ┼či re┼úetare ale epocii. Mai jos avem listate c├óteva dintre numeroasele beneficii ale conopidei:

1. Face parte din familia legumelor crucifere, ├«nrudit─â cu broccoli, spanacul ┼či varza. Legumele crucifere au un poten┼úial detoxifiant incredibil, declan┼č├ónd procesul de apoptoz─â ├«n celulele bolnave, previn dezvoltarea tumorilor ┼či sunt inamicul cel mai puternic al radicalilor liberi. Consumul s─âpt─âm├ónal de legume crucifere ne poate proteja ├«mpotriva cancerului ┼či ne men┼úine ├«ntregul organism s─ân─âtos.

Cite┼čte mai multe AICI