5 sfaturi pentru protejarea sănătăţii în timpul anului şcolar (P)

1 2 jpg jpeg

Sub influenţa oboselii, a contactului cu mai multe suprafeţe cu o igienă îndoielnică şi a intrării în contact cu un număr crescut de persoane, organismul poate ceda la un moment dat, motiv pentru care, odată cu începerea anului şcolar, trebuie să avem mai multă grijă de noi înşine. Nu sunt de ignorat nici schimbările de temperatură şi de umiditate specifice toamnei care tocmai a început. Aşadar, ce este de făcut în întâmpinarea noilor provocări?

Asigură-te că ai un cămin primitor

Interesează-te din timp de preţurile la centralele pe lemne sau pe gaze, în funcţie de care tip de centrală este mai avantajos pentru locuinţa ta. Ideal este să achiziţionezi şi să instalezi centrala termică înainte să fie nevoie să o foloseşti, pentru a putea face toate lucrările necesare în casă: debranşarea de la coloana comună de încălzire, schimbarea caloriferelor (dacă este cazul) şi aşa mai departe.

Apoi, dacă ai tot ce îţi trebuie pentru a-ţi asigura confortul termic acasă, încearcă să schimbi câteva dintre decoraţiunile locuinţei tale cu unele în culori calde şi lasă la îndemână pături moi şi pernuţe decorative pufoase care să ofere un plus de armonie.

Asigură-ţi necesarul de vitamine

În lupta împotriva alergiilor şi răcelilor, este foarte important ca organismul să primească toţi nutrienţii de care are nevoie. De aceea este recomandată cafeaua verde cu ghimbir în locul cafelei normale, ghimbirul având o multitudine de beneficii, printre care stimularea sistemului imunitar. De asemenea, este recomandat consumul echilibrat de suplimente alimentare cu Ginkgo Biloba, acestea ajutând la regenerarea sistemului nervos la nivel celular.

Oferă-ţi o vacanţă sau, măcar, un moment de recreere

Fie înainte de începerea şcolii, fie în prima vacanţă dintre semestre, mergi în vacanţă, ca să te încarci cu energie şi gânduri pozitive. Pentru călătorii înainte de începerea şcolii poţi alege dintre variatele oferte Halkidiki Grecia sau oferte pentru alte destinaţii din ţările calde. Pentru călătoriile ceva mai boeme vei avea nevoie de bilete de tren care să îţi permită să vezi toate peisajele pe îndelete. Mijlocul de transport ales va depinde, desigur, de durata călătoriei, de destinaţia dorită şi de cât de mult timp ai la dispoziţie pentru această escapadă.

Pentru o excursie în timpul vacanţei este bine să cauţi încă de pe acum bilete de avion pentru a putea alege dintre mai multe zboruri ieftine - este un fapt cunoscut că biletele de avion au preţuri cu atât mai mari cu cât sunt cumpărate mai aproape de momentul plecării.

Controlează calitatea locului de studiu

Locul de studiu va fi compus dintr-un birou, un scaun şi un corp de iluminat ajustabil. Astfel, în funcţie de cât de mult timp petreci în acest locşor, va trebui să îl faci cât mai confortabil şi, desigur, să alegi elemente care să nu îţi afecteze în mod negativ postura ori starea de sănătate. Pentru birourile de acasă este recomandat să alegi de fiecare dată scaune ergonomice pentru birou, pentru a putea păstra o poziţie corectă şi a-ţi proteja, astfel, coloana.

Sursele de lumină trebuie să fie în partea stângă pentru dreptaci şi în partea dreaptă pentru stângaci. Este recomandat ca între birou şi pieptul celui aşezat pe scaun să existe mereu aproximativ 10 cm distanţă, tălpile trebuie să fie lipite de podea, iar gamba să formeze unghi drept cu partea superioară a piciorului.

De altfel, ar fi bine să ai sub birou şi un suport pentru picioare, iar pe scaun s-ar putea să îţi trebuiască, în funcţie de modelul de scaun ales, o pernuţă pe care să o ţii în zona lombară.

Nu-ţi ignora pasiunile

Începerea şcolii nu înseamnă să lucrezi şi să înveţi întruna. Dimpotrivă, este recomandat să îţi iei în mod regulat scurte pauze de recreere, timp în care poţi merge să te joci cu animalul de companie sau te poţi ocupa de pasiunile personale. Acestea pot însemna o grijă deosebită pentru autovehiculul personal (curăţarea maşinii, adăugarea de gadget-uri, instalarea unor benzi cu led sau a unor boxe noi), exersarea la un instrument de cântat sau exersarea îndemânării de make-up artist, iar atunci vei avea nevoie de truse de machiaj Amalia - materialele de calitate întodeauna vor garanta rezultate bune.

Găseşte mereu timp pentru hobby-urile tale!

Sursa foto: 1gai.ru