5 sfaturi ca să rămâi însărcinată mai repede

1 2 jpg jpeg

Site-ul bebee.ro îti oferă cinci sfaturi pe care le poţi lua în considerare dacă vrei să rămâi însărcinată cât mai repede.

1. Daca vrei sa ramai mai repede insarcinata foloseşte-te de metoda calendarului.

Poate pare o metodă învechită, dar să ştii că este foarte folositoare. Poţi folosi această metodă doar dacă ai cicluri regulate, deoarece poţi şti care sunt zilele tale fertile. Ovulaţia este cu 14 zile înainte de data următorului ciclu, doar dacă ciclul tău este de 28 de zile. Sarcina va apărea atunci când ovulul a fost fecundat de către spermatozoid, doar în zilele de fertilitate din jurul momentului ovulaţiei: cu 3 - 4 zile înainte sau 1-2 zile după aceasta.

2. Mergi la medic daca vrei sa ramai mai repede insarcinata .

Înainte de a te gândi când este timpul ideal pentru a concepe un copil ar trebui să mergi la un medic. Medicul ginecolog se va asigura că eşti într-o stare bună de sănătate şi că nimic nu va putea împiedica sarcina. Poţi rămâne însărcinată mult mai repede dacă organismul tău este sănătos şi nu există infecţii netratate. Vitaminele prenatale sunt de asemenea foarte folositoare, dar nu le lua pentru că ţi-a spus cineva de ele. Consultă-te cu medicul, fă analizele recomandate şi abia apoi îi poţi cere să îţi prescrie vitamine care să îţi ajute sistemul imunitar.

3. Renunţă la alcool şi fumat.

Chiar dacă ţie ţi se par normale aceste cerinţe, sunt multe femei care nu ţin cont de ele. Atât alcoolul cât şi fumatul afectează fertilitatea. Dacă eşti deja însărcinată atunci trebuie să te gândeşti şi la bebeluşul pe care îl porţi. Un stil de viaţă sănătos te va ajuta în conceperea unui copil. În cazul femeilor, tutunul afectează sistemul reproducător care poate duce spre infertilitate sau către o fertilitate extrem de scăzută. Poate ţi se va părea o decizie imposibilă de luat, dar trebuie să te gândeşti foarte bine ce îţi doreşti mai mult: un copil sau să poţi fuma în continuare?

4. Nu lua medicamente fără prescripţie medicală daca vrei sa ramai mai repede insarcinata.

Chiar dacă multe medicamente se pot cumpăra fără a fi nevoie să prezinţi o reţetă din partea medicului, nu înseamnă că acestea nu te pot pune în pericol. Înainte să iei un medicament mai bine ceri sfatul unui medic sau unui farmacist calificat. După cum bine ştim toate medicamentele au şi contraindicaţii. Dacă vrei să rămâi însărcinată ar fi mai bine să citeşti tot prospectul pentru a te asigura ca fertilitatea ta nu este afectată.

5. Ai grijă de alimentaţia ta.

Organismul tău are nevoie de vitamine şi minerale pentru a funcţiona cât mai bine. Este indicat ca zilnic să îţi prepari o băutură din fructe şi legume proaspete. Un smoothie făcut din banane la care adaugi nişte zmeură şi afine va fi perfect pentru tine. Să nu uităm de importanţa pe care o are acidul folic atât pe toată perioada sarcinii cât şi în perioada de preconcepţie. Dacă nu eşti o mare iubitoare a spanacului ar fi mai bine ca de acum să te obişnuieşti cu gustul lui.