5 RE┼óETE cu RO┼×II care nu NECESIT─é PREPARARE TERMIC─é! Aceste LEGUME MINUNATE PREVIN OBEZITATEA ┼či cresc IMUNITATEA

2 jpg jpeg

Nu doar c─â ro┼čiile sunt un aliat ├«n curele de sl─âbire, dar ┼či ├«nt─âresc imunitatea organismului. ├Än plus, aduc o serie de alte beneficii. 100 g de ro┼čii con┼úin jum─âtate din necesarul de vitamine A ┼či C, care m─âresc rezisten┼úa ├«n fa┼úa infec┼úiilor, vitamine din complexul B, foarte bune pentru ├«nt─ârirea sistemului imunitar, ┼či vitamina E, care limiteaz─â depunerea colesterolului pe vasele de s├ónge. ├Än plus, ro┼čiile mai con┼úin ┼či salicila┼úi, care ajut─â sistemul circulator, prevenind apari┼úia bolilor cardiovasculare.

Fiind foarte bogate ├«n antioxidan┼úi, aceste legume sunt excelente pentru men┼úinerea frumuse┼úii pielii ┼či pentru ├«nt─ârirea sistemului imunitar. Licopenul, o alt─â substan┼ú─â care se reg─âse┼čte ├«n compozi┼úia ro┼čiilor, este un excelent ingredient ce lupt─â ├«mpotriva cancerului uterin, fiind ┼či arma secret─â ├«mpotriva apari┼úiei osteoporozei.

Iat─â mai jos 5 re┼úete cu ro┼čii, care nu necesit─â prepararea termic─â, ajut├óndu-ne astfel s─â ne bucur─âm la maximum de compozi┼úia benefic─â a acestor legume:

1. GAZPACHO

Gazpacho, supa de ro┼čii mult iubit─â de spanioli, este foarte simplu de preparat! Ea se serve┼čte rece, adesea al─âturi de p├óine cu oregano sau usturoi, ideal dup─â o siest─â odihnitoare. O re┼úet─â mediteranean─â, perfect─â pentru dup─â-amiezile calde de var─â.

- 1kg ro┼čii (bine coapte)

- 2 căţei de usturoi

- 1 ardei gras ro┼ču

- 1 castravete, mediu

- o ceap─â

- un sfert de linguriţă de chimen pisat (opţional)

- 3 linguri o┼úet de vin ro┼ču

- sare dup─â gust

- 1 jumatate de can─â de ulei de m─âsline (extrevirgin preferabil)

- o felie de pâine

1. Cura┼ú─â ┼či decoje┼čte ro┼čiile, usturoiul, ceapa, castravetele ┼či scoate semin┼úele ardeiului.

2. Umeziţi felia de pâine cu apă, stoarceţi excesul.

3. Taie ro┼čiile, ardeiul ┼či ceapa ├«n 4. ├Äntr-un blender cu pahar adauga┼úi ro┼čiile, ceapa, usturoiul, castravetele, ardeiul, p├óinea, chimenul, uleiul de m─âsline ┼či sarea, apoi mixa┼úi la vitez─â maxim─â.

4. O┼úetul din vin ro┼ču se adaug─â apoi, dup─â gust. Asezona┼úi cu pu┼úin─â sare ┼či piper.

5. Supa ar trebui s─â fie cremoas─â. O l─âs─âm la frigider dou─â ore ┼či putem servi rece, al─âturi de o felie de p├óine stil crostini cu usturoi ┼či oregano la cuptor.

Cite┼čte mai multe