5 probleme de sănătate care pot provoca durere în timpul sexului

1 2 jpg jpeg

Există câteva motive pentru care o partidă de amor este dureroasă. De exemplu, dacă femeia nu este lubrifiată suficient, este posibil ca penetrarea să fie dureroasă. De aceea, preludiul şi chiar folosirea unui lubrifiant sunt necsare. Mai pot exista şi alte motive precum sensibilitatea pielii, a muşchilor, a cervixului sau a uterului. Cel mai adesea disconfortul se estompează când se încearcă alte poziţii sexuale.

Endometrioza

Durerea profundă în timpul actului sexual poate fi semn că ai endometrioză, o afecţiune în care mucoasa uterului se ataşează de alte organe din afara uterului. Simptomul evident al bolii este durerea, în special la menstruaţie şi în timpul actului sexual, cauzată de sângerare şi umflarea excrescenţele endometriale.

Ruptură de chist ovarian

De cele mai multe ori, chisturile pline cu lichid pe ovare se dezvoltă în timpul ovulaţiei, dar de obicei trec neobservate şi dispar de la sine. Sexul poate provoca, uneori, ruperea acestora, rezultând o durere bruscă, ascuţită. Dacă disconfortul este însoţit de balonare, greaţă şi sângerare, mergi de urgenţă la medic. Ar putea fi un chist umplut cu sânge, ce poate provoca sângerări interne.

Fibroamele

Sunt tumori benigne care cresc în pereţii uterului. Potrivit specialiştilor, peste 70% din femeile din toată lumea vor dezvolta fibrom uterin la un moment dat, cu toate că acestea provoacă simptome numai la aproximativ 25% din ele. Simptomele includ sexul dureros, cicluri menstruale abundente, constipaţie şi balonare.

Citeşte mai multe pe această temă AICI