5 probleme de sănătate care pot provoca durere în timpul sexului

1 2 jpg jpeg

Exist─â c├óteva motive pentru care o partid─â de amor este dureroas─â. De exemplu, dac─â femeia nu este lubrifiat─â suficient, este posibil ca penetrarea s─â fie dureroas─â. De aceea, preludiul ┼či chiar folosirea unui lubrifiant sunt necsare. Mai pot exista ┼či alte motive precum sensibilitatea pielii, a mu┼čchilor, a cervixului sau a uterului. Cel mai adesea disconfortul se estompeaz─â c├ónd se ├«ncearc─â alte pozi┼úii sexuale.

Endometrioza

Durerea profund─â ├«n timpul actului sexual poate fi semn c─â ai endometrioz─â, o afec┼úiune ├«n care mucoasa uterului se ata┼čeaz─â de alte organe din afara uterului. Simptomul evident al bolii este durerea, ├«n special la menstrua┼úie ┼či ├«n timpul actului sexual, cauzat─â de s├óngerare ┼či umflarea excrescen┼úele endometriale.

Ruptur─â de chist ovarian

De cele mai multe ori, chisturile pline cu lichid pe ovare se dezvolt─â ├«n timpul ovula┼úiei, dar de obicei trec neobservate ┼či dispar de la sine. Sexul poate provoca, uneori, ruperea acestora, rezult├ónd o durere brusc─â, ascu┼úit─â. Dac─â disconfortul este ├«nso┼úit de balonare, grea┼ú─â ┼či s├óngerare, mergi de urgen┼ú─â la medic. Ar putea fi un chist umplut cu s├ónge, ce poate provoca s├ónger─âri interne.

Fibroamele

Sunt tumori benigne care cresc ├«n pere┼úii uterului. Potrivit speciali┼čtilor, peste 70% din femeile din toat─â lumea vor dezvolta fibrom uterin la un moment dat, cu toate c─â acestea provoac─â simptome numai la aproximativ 25% din ele. Simptomele includ sexul dureros, cicluri menstruale abundente, constipa┼úie ┼či balonare.

Cite┼čte mai multe pe aceast─â tem─â AICI