5 lucruri ne┼čtiute despre artrit─â

1 2 jpg jpeg

Dar oare aceast─â tulburare afecteaz─â ├«ntr-adev─âr numai persoanele ├«n v├órst─â? ┼×i afecteaz─â numai femeile? Este adev─ârat c─â nu poate fi prevenit─â? Acestea sunt c├óteva dintre ├«ntreb─ârile obi┼čnuite. A vorbi despre artrit─â nu este un subiect prea pl─âcut. Cu toate acestea, este important s─â afli mai multe despre aceast─â boal─â, astfel ├«nc├ót s─â se poat─â lua m─âsuri de prevenire ├«n activit─â┼úile zilnice, pentru a evita dezvoltarea acestei condi┼úii.

1. Artrita afectează oameni de toate vârstele

Contrar credinţei populare,

nu afecteaz─â doar persoanele ├«n v├órst─â. De fapt, se poate dezvolta la orice v├órst─â. De exemplu, aceasta afecteaz─â ┼či copiii, iar acesta este motivul pentru care este necesar s─â se ia m─âsuri de precau┼úie, pentru a ├«mpiedica dezvoltarea acestei boli.

Prima m─âsur─â pe care se poate lua este vizita la medic imediat ce sunt observate oricare dintre simptomele artritei ├«n curs de dezvoltare. Simptomele comune includ febr─â, dureri de cap sau sl─âbiciune muscular─â. ├Än general, primele zone care urmeaz─â s─â fie afectate sunt: genunchii ┼či degetele.

V├órst─â nu exist─â atunci c├ónd vorbim despre aceast─â afec┼úiune. Artrita reumatoid─â, de exemplu, are loc ├«n principal spre sf├ór┼čitul adolescen┼úei ┼či, apoi de la maturitate p├ón─â la 35 de ani. Nu este clar ce cauzeaz─â artrita. Cu toate acestea, unele studii indic─â o lips─â de vitamina C, fiind cauza principal─â.

2. Se poate trata

Mult─â lume se ├«ntreab─â dac─â poate fi tratat─â. Cu fizioterapie, exerci┼úii corecte ┼či tratament pentru durere, o persoan─â care sufer─â de artrit─â poate r─âm├óne activ─â ┼či reduce disconfortul fizic pe care aceast─â boal─â ├«l cauzeaz─â.

Cite┼čte mai multe pe aceast─â tem─â AICI