5 extracte importante în lupta împotriva artritei (P)

1 2 jpg jpeg

Prevenţia este, desigur, lucrul cel mai de dorit: evitarea excesului ponderal care agravează simptomele, aportul de antioxidanţi din fructe şi legume şi o dietă săracă în grăsimi şi proteine. De asemenea, în lupta împotriva artritei putem apela la câteva ingrediente naturale, ce contribuie la diminuarea simptomelor şi la creşterea mobilităţii. Iată 5 dintre ele!

MSM – component bioactiv de origine naturală

OptiMSM® (o formă patentată de metilsulfonilmetan) este de fapt o formă de sulf de origine organică, naturală. Sulful este al patrulea mineral ca importanţă în organism şi este implicat în producerea de celule sangvine, musculare, epidermice, endoteliale precum şi ale altor ţesuturi. MSM-ul participă la sinteza glucozaminei sulfat şi a acidului hialuronic, menţine stabilitatea şi integritatea ţesutului conjunctiv, protejând oasele, tendoanele, ligamentele şi pielea.

Metilsulfonilmetanul este implicat şi în procesele de regenerare celulară. Fără cantitatea necesară de MSM, ţesuturile noi, rezultate din regenerarea celulară, pot fi rigide. La nivel articular această rigiditate s-ar traduce printr-o mobilitate redusă a încheieturilor. În studii, administrarea de OptiMSM® a arătat o reducere semnificativă a durerii şi deteriorării articulaţiilor îmbunătăţind mobilitatea subiecţilor.

Efectele benefice ale OptiMSM® asupra durerilor de muşchi şi articulaţii induse de sport au fost demonstrate în urma unui studiu pilot. 22 de adulţi perfect sănătoşi au luat câte 3 grame de OptiMSM® zilnic sau un placebo timp de 21 de zile înainte de a alerga jumătate de maraton. OptiMSM® a atenuat semnificativ durerile de muşchi şi articulaţii post alergare comparativ cu placebo. (Withee. et al. 2015 Journal of the International Society of Sports Nutrition)

Efectul metilsulfonilmetanului asupra articulaţiilor care prezintă eroziuni osteoartritice a fost demonstrat printr-un alt studiu desfăşurat în 2014 (Pagonis et al. 2014 Int Journal of Orthopaedics). Cercetătorii au administrat subiecţilor 3 grame de OptiMSM® zilnic, timp de 26 de săptămâni. Cei 100 de participanţi au prezentat îmbunătăţiri semnificative, fără efecte adverse.

Originar din India, nordul Africii şi Orientul Mijlociu, boswellia este un arbore a cărui răşină se utilizează în medicina ayurvedică de peste 5.000 de ani. Medicii hinduşi o utilizau datorită proprietăţilor antireumatice. Eficienţa plantei se datorează conţinutului ridicat în acizi α şi β-boswelici, două dintre componentele biologic active ale acesteia.

Boswellia ajută la îmbunătăţirea fluxului sangvin la nivelul articulaţiilor şi la refacerea acestora. Un studiu desfăşurat pe o perioadă de 90 de zile a arătat că extractul de boswellia serrata a îmbunătăţit în mod semnificativ starea articulaţiilor la pacienţii cu osteoartrită (Sengupta et al., 2008).

Gheara mâţei

Gheara mâţei (Una de Gato) este folosită în medicina tradiţională peruană pentru a ameliora diferite afecţiuni datorită propietăţilor antioxidante. În America de Sud este folosită sub formă de decoct. Efectul său benefic recomandă planta drept adjuvant înpotirva artritei şi a reumatismului.

Gheara mâţei conţine mulţi compuşi activi vegetali, precum taninuri şi steroli, dar şi glicozide de acid quinovic.

Planta poate reduce durerea cauzată de osteoartrită la genunchi şi la nivelul altor articulaţii. Gheara mâţei reduce şi sinteza enzimei proinflamatoare ciclooxigenaza-2 (COX2) şi a citokinelor proinflamatoare (Hardin et al., 2007).

Gheara diavolului

Gheara diavolului, originară din Africa de Sud, este folosită de sute de ani într-o varietate de afecţiuni datorită efectelor benefice date de două substanţe active conţinute: harpagozida şi beta-sitosterolul.

Gheara diavolului poate ajuta la uşurarea durerii şi, în unele cazuri, poate îmbunătăţi mobilitatea persoanelor care suferă de osteoartrită sau de reumatism degenerativ.

Curcumin

Substanţă extrasă din rădăcina plantei curcuma longa (“şofranul de India”), curcuminul este considerat un puternic antioxidant şi este o componentă principală a medicinii ayurvedice. Ca antioxidant, curcuminul este capabil să neutralizeze radicalii liberi, responsabili în timp de o eventuală deteriorare a articulaţiilor.

Conform numeroaselor studii medicale recente, curcuminul are un foarte mare poţential terapeutic în artrită, efectele sale dovedindu-se a fi comparabile cu cele ale medicamentelor puternice.

Un studiu din 2003 a demonstrat că administrarea de curcumin a suprimat producţia de MMP-13, indusă de TNF-α (o proteină implicată în producere inflamaţiilor recurente) la condrocitele primare. Rezultă astfel că extractul de turmeric – curcuminul poate reduce ruperea cartilajelor cauzată de metaloproteinaze matriceale neutre (MMP-13) în cazul artritei (Liacini et al., 2003). Toate cele 5 extracte sunt înglobate într-un singur produs pentru sănătatea articulaţiilor.

MSM 750mg, de la Secom®, înglobează într-un singur produs toate cele 5 extracte vegetale benefice pentru reducerea durerilor osteoarticulare. MSM 750mg conţine OptiMSM®, extract patentat furnizat de Bergstrom Nutrition, liderul mondial în producţia de MSM. Extractele naturale de gheara diavolului, curcuma, boswellia şi gheara mâţei completează formula prin concentraţii optime şi sporesc efectul benefic al produsului asupra sănătăţii articulaţiilor.

Alege produsele naturale Secom® şi beneficiază de eficienţă şi rezultate de durată!