3.000 de pacienţi din localităţi izolate vor beneficia de servicii medicale

1 2 jpg jpeg

Dintre acestea, cinci sunt localizate în mediul rural, în localităţi în care accesul la serviciile de sănătate este dificil, iar alte cinci sunt localizate în mediul urban, în oraşele Arad, Piatra Neamţ, Sibiu, Târgovişte şi în Bucureşti.

Centrele medicale, înfiinţate în cadrul proiectului ,vor fi dotate cu aparatură medicală modernă de diagnostic şi monitorizare, care include dispozitive de monitorizare a activităţii inimii şi a presiunii arteriale, dispozitive de investigare primară a corpului uman, sistem de monitorizare a diabetului şi a bolilor cronice. Aparatura va fi conectată la un sistem informatic de transmitere a datelor medicale.

Prin înfiinţarea acestor centre socio-medicale, proiectul faciliteză accesul la servicii medicale de bază, în comunităţi izolate pentru mai mult de 3.000 de pacienţi cronici din regiunile Bucureşti Ilfov, Centru, Nord Est, Sud Muntenia, Sud Vest şi Vest.

Persoanele din judeţele în cauză vor afla prin intermediul mai multor campanii de informare şi comunicare locală de centrele medicale şi de serviciile de care pot beneficia până la finalul acestui an.

Mai multe informaţii se pot afla pe pagina online http://asociatiareact.ro/contact