3 kiwi pe zi pentru o piele care radiază

2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă din Scoţia sugerează că o alimentaţie bogată în kiwi poate aduce beneficii aspectului pielii în doar câteva săptămâni.

Experţii de la Universitatea „St. Andrews“ au analizat impactul consumului de fructe şi legume asupra pigmentului pielii.

Experimentul a constat în fotografierea pigmentului pielii la sute de femei şi bărbaţi, fotografii care s-au făcut înainte de experiment şi după efectuarea lui.

Rezultatele analizelor au arătat că un consum crescut de fructe şi legume duce la o coloraţie naturală de bronz a pielii. Mai precis, pigmentul pielii are tendinţa să aibă mai mult accent de roşu şi galben.

Oamenii de ştiinţă au calculat că 2,9 porţii de fructe şi legume pe zi, timp de o lună şi jumătate, pot întări sănătatea organismului. Însă 3,3 porţii de fructe şi legume, consumate în aceeaşi perioadă, pot aduce pielii un luciu natural şi sidefat, pe lângă beneficiile pentru sănătate.

În cel de-al doilea experiment, voluntarii au fost rugaţi să îşi spună părerea în legătură cu fotografiile şi să spună dacă sunt diferenţe între pozele iniţiale şi cele de la finalului cercetării.

Participanţii la studiu au observat că în unele poze aspectul pielii prezintă o strălucire sănătoasă. Tot voluntarii au spus că acest detaliu face ca persoanele respective să fie mai atrăgătoare.

Dr. Ross Whitehead a declarat că în urma cercetării a descoperit că pigmentul pielii poate avea legătură cu consumul de fructe şi legume, şi că acesta influenţează aspectul sănătos al pielii. De asemenea, poate prelungi efectul de bronz.