17 diete absurde care vă pot ucide

1 2 jpg jpeg

Nutriţionista Marie Vrânceanu a făcut un top al celor mai absurde şi periculoase diete care, de-a lungul timpului, s-au bucurat de oarecare success în rândul celor care visau la o siluetă filiformă.

1. Dieta cu viermi

„Ştiu că pare halucinant, dar e cât se poate de real şi tot la fel de real, vă jur, că în secolul trecut, mai precis prin 1976, când eram la liceu, se vorbea mult de această dietă şi eu, mereu în luptă cu kilogramele, aveam un singur gând: unde să găsesc o tenie? Este vorba de viermele Taenia solium, numit şi panglică datorită formei corpului şi dimensiunilor impresionante (câţiva metri) pe care le poate atinge.

Formele adulte parazitează intestinul subţire al carnivorelor inclusiv omul, producând parazitoze cunoscute sub numele de teniaze. Caracteristica acestor boli este scăderea poftei de mâncare şi pierderea masivă în greutate. Practic, în vremea aceea se comercializau tenii pe care doritorul de dietă le înghiţea sau parazitul era încapsulat într-o pastilă care se înghiţea după care Tenia îşi făcea de cap în intestin.

Când persoana ajungea la greutatea dorită, lua pastila antiparazitară care omora tenia. Aceasta, de fapt, nu era o cură de slăbire, ci o boală pentru că prezenţa parazitului în organism nu are ca efect doar slăbirea, ci şi alte efecte secundare mai mult sau mai puţin grave. Comerţul cu tenii a fost interzis în cele din urmă de către FDA, dar rezultă că inclusiv în ziua de azi există oameni care înghit tenii ca soluţie de slăbire”, explică Marie Vrânceanu.

2. Dieta HCG

HCG (gonadotropina corionică umană) este un hormon secretat în special de placentă în primele luni de sarcină. Cheia acestei diete se bazează pe ideea că hormonii au rol în controlul greutăţii. Practic, pacientul îşi injectează sau ingerează hormonul sau foloseste o cremă pe bază de HCG pe care o masează pe zonele afectate de adipozitate.

Se spune că HCG stimulează lipoliza şi vă ajută să scăpaţi de şunculiţe. Nu există nicio dovadă ştiinţifică în acest sens şi pierderea în greutate în mod sigur este datorată faptului că în timpul tratamentului se foloseşte un plan dietologic cu 800 kcal. Mai mult, dieta a creat multe probleme de sănătate incluzând hiperstimularea ovariană pe termen lung.

3. Dieta cu biscuiţi

O dietă la mare modă acum câţiva ani în America. Personal, cunosc pe cineva care s-a supus acestei diete pentru frumoasa cifră de 2.000 de dolari (atât costau consultaţia şi biscuiţii!!) şi, ca să fie totul şi mai palpitant, biscuiţii erau daţi în porţii zilnice, adică zi de zi mergeai la centru să iei cei şase biscuiţi. Trebuie să recunoaştem că o dietă cu desert este apetisantă la prima vedere.

Doar că, atenţie, nu trebuie să vă aşteptaţi la nişte biscuitţi-fursecuri precum sunt cei pe care îi face mama voastră. Nu, e vorba de un produs proteic care se pare că nu are deloc un gust minunat.

Dieta constă în şase biscuiţi pe zi, iar seara, cina e compusă dintr-un fel proteic. Caloriile zilnice ale acestei diete 800-1.000. Normal că slăbiţi, doar că o astfel de dietă nu este sănătoasă şi nici nu poate fi ţinută pe termen lung pentru că mai devreme sau mai târziu vă va apuca pofta de mâncare adevărată.

Citeşte mai multe pe această temă AICI