1,4 milioane de noi cazuri de cancer mamar, anual

1 2 jpg jpeg

Cancerul de sân este mai frecvent în rândul doamnelor de peste 45 de ani, ca urmare a schimbărilor survenite în această perioadă.

Recomandat─â de Institutul Na┼úional de Cancer din SUA dup─â v├órsta de 40 de ani, mamografia este o analiz─â care ajut─â la depistarea neoplasmului mamar ├«n absen┼úa simptomelor clasice de boal─â (dureri, modific─âri la nivelul pielii, scurgeri) ┼či a nodulilor.

ÔÇ×Aceast─â analiz─â ajut─â ┼či la detectarea microcalcifierilor, care pot indica prezen┼úa unui cancer mamar. Detectarea precoce a neoplasmului mamar cre┼čte ┼čansele de reu┼čit─â a tratamentului. Rezultate a diferite studii clinice arat─â c─â mamografia poate ajuta la reducerea semnificativ─â a deceselor cauzate de cancer de s├ón ├«ntre v├órstele 40 ┼či 70 de ani, ├«n special dup─â v├órsta de 50 de ani. Chiar ┼či atunci c├ónd rezultatele analizei sunt favorabile, noi recomand─âm repetarea ei la fiecare 1-2 aniÔÇŁ, a subliniat medicul ┼×tefan Curescu, medic primar oncologie, la Spitalul Clinic Municipal de Urgen┼ú─â din Timi┼čoara.

├Än fiecare an, aproximativ 1,4 milioane de cazuri noi sunt diagnosticate ├«n lume, cu mai mult de 400.000 dec├ót ├«ntreaga popula┼úie feminin─â declarat─â a Bucure┼čtiului.