13 lucruri importante în muşcăturile de căpuşe

2 jpg jpeg

1. Riscul a crescut în aceste zile călduroase datorită stilului sumar de îmbrăcăminte cât şi a activităţilor în aer liber în zone populate de coloniile de căpuse precum spaţiile verzi, tufişuri, pe sub arbori.

2. Dacă aţi extras o căpuşă trebuie să consultaţi imediat un medic, mai ales dacă apar modificări la nivelul muşcăturii sau apar simptomele variate ale asa-numitei ,,gripe de vară” însoţită de dureri musculare, transpiraţii sau nas înfundat.

3. Căpuşa adultă este vizibilă pe piele, mai dificil în zonele piloase, dar nimfele sunt foarte greu de vizualizat şi apar ca un punct negru cât un vârf de ac. 13 lucruri importante pentru tine în muşcăturile de căpuşe 1. Evitaţii zonele în care riscul de a fi muşcati de căpuşe este mare.

2. Atenţie la locurile de joacă ale copiilor.

3. În zonele de risc purtaţi haine deschise la culoare, cu pantaloni lungi introduşi în şosete cu textură mai deasă. Alegeţi pantofi deschişi la culoare, fără orificii sau decupaje.

4. Eventual aplicaţi repelenţi precum DEET (dietil toluamidă) pe pielea ce vine mai uşor în contact cu zonele de infestate de căpuşe, pe mâini, antebraţ sau pulverizaţi repelenţi pe bază de permetrin pe hainele (în special pe pantofi, şosete, pantaloni)

5. Maxim 30% din bolnavii de Lyme îşi mai amintesc că au fost muşcaţi de căpuşă (datorită secreţiei anestezice şi dimensiunilor mici );

6. Totuşi căpusa adultă poate fi vazută cu ochiul liber şi trebuie scoasă imediat iar nimfele arată ca un punct negru cât un varf de ac.

Citeşte continuarea articolului AICI