10+1 sfaturi ca să te fereşti de CANICULĂ

1 2 jpg jpeg

Iată câteva sfaturi de care nu ar fi rău să ţineţi cont, dacă trebuie şi trebuie să ieşi din casă, ca şi dacă vrei să creezi o zonă de confort în interiorul ei.

1. Hidratarea rămâne principala metodă de a te proteja. Bea apă (nu foarte rece, dar nici caldă), cel puţin 2 litri şi jumătate pe zi. Iar dacă simţi nevoia, poţi să ajungi până la 4 litri de lichide pe zi.

2. Înlocuieşte apa cu ceai verde infuzat la rece. Cel puţin o parte din cantitatea de lichide zilnică o poţi înlocui cu un ceai obţinut prin infuzare la rece (adică se pune planta în apă rece şi se lasă cel puţin o oră, la temperatura camerei). Pe lângă fruzele de ceai verde, poţi pune câteva frunze de mentă şi de busuioc, care vor accentua senzaţia de răcorire.

De ce ceai verde şi nu apă? Pentru că tensiunea ceaiului este mai apropiată de tensiunea sângelui şi organismul nu va mai face eforturi să echilibreze tensiunile lichidului şi sângelui.

3. Dacă ieşi din casă, ia cu tine un spray cu apă, stropeşte din când în când faţa, pieptul, mâinile. Iar dacă întâlneşti în drum perdele de apă montate de primării sau de terase, treci prin mijlocul lor, ca să te răcoreşti. Citeşte mai mult pe ANTENA SATELOR