10+1 motive ca să mănânci pătrunjel verde la fiecare masă

1 2 jpg jpeg

Substantele componente din uleiul volatil al patrunjelului (miristicin, limonen, eugenol, etc.) inhiba formarea tumorilor localizate la nivelul plamanilor.

Acestea actioneaza asemanator antioxidantilor care neutralizeaza anumite tipuri de substante cancerigene (ca benzopirenul emanat de fumul de tigara, fumul carbunilor pentru gratar, etc.). Patrunjelul mai contine: calciu (100 grame de patrunjel contin 245 mg de calciu), fosfor, potasiu (114 grame de patrungel contin 1000 mg de potasiu), mangan (100 grame de patrunjel contin 2.7 mg de mangan), inozitol si sulf. Iată şi care sunt principalele motive pentru care e bine să consumi pătrunjel zilnic:

1. Imbunatateste digestia, prevenind astfel balonarile si indigestia. Adăugat proaspăt în orice mâncare, nu doar că parfumează şi decorează plăcut masa noastră, ci şi ajută la o digestie corectă.

2. Ajuta ficatul, hranind astfel sangele si fluidele corpului. Mai ales persoanele cu afecţiuni hepatice ar trebui să-l includă în dieta zilnică. Un tabouleh cu roşii şi pătrunjel verde din plin poate fi deopotrivă aperitivul sau salata ideală.