10 simptome care pot anunţa o sarcină

1 2 jpg jpeg

Simţi că ceva se schimbă în organismul tău, însă nu poţi spune cu siguranţă ce. În cazul în care resimţi toate sau numai câteva din următoarele 10 simptome prezentate de site-ul bebee.ro, sună-ţi medicul sau cumpără-ţi un test de sarcină pentru că este posibil să fii însărcinată!

Senzaţia de foame sau pofte neobişnuite – corpul tău are nevoie de foarte mulţi nutrienţi pentru a susţine dezvoltarea armonioasă a copilului din pântecele tale. În această perioadă anumite femei poftesc la alimente la care în mod obişnuit nici nu s-ar gândi, în timp ce altele resimt o senzaţie permanentă de foame.

Dureri de cap – frecvenţa migrenelor creşte pe perioada sarcinii. Din cauza schimbărilor hormonale care se petrec în corp se pare că aceste dureri de cap sunt mult mai accentuate în primul trimestru.

Oboseală - se pare că senzaţia de oboseală se numără printre primele simptome ale sarcinii. Nu trebuie să vă îngrijoraţi însă, această senzaţie începe să se diminueze în jurul săptămânii 12 de sarcină atunci când placenta este complet formată.

Simţ al mirosului mai acut – multe femei au un simţ al mirosului mult mai acut atunci când sunt însărcinate. Specialiştii consideră că aceasta este o reacţie naturală a organismului pentru a le ajuta pe mame să se ferească de alimentele stricate sau toxice.

Schimbări bruşte ale stării de spirit – este normal să experimentezi diverse stări de spirit pe măsură ce corpul tău se reajustează la schimbările hormonale prin care treci.

Urinări frecvente – atunci când eşti însărcinată, uterul tău apasă direct pe vezică. Pe măsură ce sarcina avansează presiunea este din ce în ce mai mare astfel încât şi nevoia de a merge la baie se accentuează.

Senzaţia de ameţeală – aceasta este una dintre cele mai comune simptome în cazul unei sarcini. Aceasta este cauzată de o creştere vertiginoasă a nivelului hormonilor. Aproximativ 80% din femei experimentează aşa numitele “greţuri de dimineaţă” în primele 3 luni de sarcină. În ciuda acestei denumire aceste greţuri nu se opresc doar la orele dimineţii ci pot apărea în diverse momente ale zilei.

Schimbări la nivelul sânilor – senzaţiile de durere sau de mâncărime la nivelul sânilor sunt de asemenea simptome comune atunci când eşti însărcinată. Pe măsură ce sarcina avansează sânii îşi vor modifica forma şi greutatea, acestea fiind unele din primele semne pe care organismul le emite pentru a anunţa alăptarea.

– schimbările hormonale alături de ritmul cardiac crescut pentru a pompa mai mult sânge în corp pot deregla nivelul presiuni sanguine. Din această cauză multe femei însărcinate resimt adesea senzaţia de ameţeală şi uneori pot experimenta chiar stări de leşin.

Lipsa menstruaţiei – cel mai evident indiciu al unei sarcini este întârzierea menstruaţiei. Cu toate acestea, stresul, oboseala sau o alimentaţie necorespunzătoare pot influenţa ciclul menstrual, astfel încât cel mai indicat este să faci un test de sarcină înainte de a face marele anunţ.