10 minute de mişcare, la fel de bune ca o oră la sală

1 2 jpg jpeg

Ei au descoperit că plimbările şi treburile casnice, precum spălarea pardoselii, sunt de ajutor pentru arderea caloriilor şi reducerea nivelului de colesterol ,,rău”.

Pentru studiu, specialiştii au ataşat un detector de mişcare la mai mult de 2.109 de femei şi bărbaţi, cu vârsta medie de 47 de ani, dintre care o parte erau supraponderali.

Senzorul, care purta numele de accelerometru, le-a permis cercetătorilor să monitoritzeze fiecare activitate fizică a participanţilor.

Rezultatele obţinute au arătat că participanţii care au făcut mişcare au reuşit să slăbescă şi să-şi menţină nivelul colesterolului în limitele normale, spre deosebire de cei care nu au făcut mişcare.

În cazul bărbaţilor, activitatea fizică a avut un impact şi mai mare asupra sănătăţii cardiovasculare.

,,Orele petrecute într-o sală de forţă nu sunt singura soluţie pentru a slăbi, fie pentru a ne menţine greutatea. Mersul pe jos până la staţia de autobuz sau curăţenia pe care o facem în locuinţă sunt şi ele variante care dau aceleaşi rezultate”, a precizat Nicole Glazer, profesor la Şcoala Medicală a Universităţii Boston, SUA.

Pentru menţinerea sănătăţii, specialiştii recomandă adulţilor câte 30 de minute de exerciţii fizice moderate pe săptămână.