10 LUCRURI pe care nu le ştiai despre CEL MAI CONSUMAT ALIMENT DE PE PLANETĂ

1 2 jpg jpeg

"Huffington Post" a alcătuit o listă cu zece lucruri mai puţin cunoscute despre roşii.

1. Oamenii credeau că roşiile sunt otrăvitoare. În anii 1700, europenii se temeau să consume roşii deoarece aristocraţii se îmbolnăveau şi mureau după ce le mâncau. Roşia a primit porecla de "mărul otrăvitor". Problema nu erau însă roşiile, cu farfuriile din aliaj de cositor şi plumb pe care acestea erau servite. Din cauza acidităţii crescute a roşiilor, acestea deveneau otrăvitoare.

2. China este cel mai mare producător de roşii. Ţara, care nu are un obicei din a consuma roşii, este urmată în clasament de Statele Unite. China exportă marea majoritate a recoltelor de roşii. America importă, ca să facă faţă cererii. Un american mănăncă câte aproximativ zece kilograme de roşii pe an. Aproximativ jumătate din cantitate este consumată sub formă de sos de tomate şi ketchup.

3. Roşia poate fi numită "piersica lup". Denumirea ştiinţifică a roşiei este Lycopersicon lycopersicum, care înseamnă "piersica lup".

4. Roşiile nu trebuiesc păstrate în frigider. Aerul rece din frigider împiedică roşiile să se coacă şi le alterează textura. Pentru a-şi păstra gustul, roşiile trebuiesc păstrate la temperatura camerei.

Citeşte articolul integral pe ANTENA SATELOR