Băutura aromată se numără printre micile plăceri de fiecare zi. Cafeaua este însă bună prietenă şi cu frumuseţea, putând fi folosită în numeroase combinaţii de îngrijire. Uşor de folosit, îmbunătăţeşte aspectul pielii şi al părului.

1. Remediu anticearcăn

Te supără cearcănele şi petele maronii de sub ochi? Cafeaua activează circulaţia sângelui, diminuând semnele oboselii. Amestecă o linguriţă de zaţ cu o linguriţă de iaurt şi câteva picături de zeamă de lămâie. Ţine compoziţia la frigider 5 minute, apoi aplică în jurul ochilor. Lasă să acţioneze 10 minute. Clăteşte cu apă rece.

2. Exfoliant natural

Îndepărtează celulele moarte, oferind pielii o strălucire sănătoasă. Încearcă un scrub la îndemână, bun atât pentru faţă, cât şi pentru corp. Ai nevoie de o lingură de pudră de cacao, o lingură de miere, o lingură ulei de cocos, 50 ml lapte şi o lingură de cafea măcinată. Amestecă bine toate ingredientele. Şterge faţa cu un disc de bumbac înmuiat în apă călduţă, pentru a deschide porii, apoi aplică compoziţia obţinută şi masează delicat 5-10 minute. Clăteşte cu apă călduţă.

3. Ajutor împotriva celulitei

Inesteticul aspect de coajă de portocală, dat de celulită, poate fi atenuat cu cafea. Ai nevoie de 3 linguri de zaţ, pe care le amesteci cu o linguriţă de scorţişoară, 2 linguriţe de ulei de sâmburi de struguri, 2 linguriţe ulei de măsline şi o linguriţă de zahăr brun. Aplică scrubul la duş, pe pielea umedă, şi masează zonele cu probleme cu mişcări circulare, cel puţin 10 minute. Pentru un efect sporit, aplică la final o cremă anticelulitică, pe pielea uscată. Pentru ca tratamentul să dea rezultate, urmează-l timp de câteva luni, săptămânal. Amestecul stimulează circulaţia sanguină.

Citeşte mai multe pe această temă AICI