Oamenii de stiinta de la Institutul Impotriva Imbatranirii din Londra au constatat ca daca mancam mai putin, traim mai mult.

Se pare ca, supraalimentarea ne scurteaza viata. Studiul a fost facut pe soareci, caini si musculite de otet.  

Cercetatorii de la University College din Londra, care au taiat portiile cobailor cu 40 la suta, au facut legatura intre hrana si longevitate.

Fiecare kilogram pe care il dam jos ne creste speranta de viata cu 5 luni, este un fapt cert al metabolismului uman. Pe de alta parte, cercetatorii britanici de la Institutul Antiimbatranire mizeaza pe faptul ca musculita de otet si soarecele au 60 la suta din gene comune cu cele umane.

La om, doar 5 la suta din cazurile de obezitate sunt motivate medical, restul au drept cauza “dietele” cu prajeli si dulciuri rafinate.

“Nu trebuie sa stai la masa pana cand te saturi, pentru ca e posibil ca la un moment dat sa nu mai tii cont de cantitatea de alimente mancata si sa te supraalimentezi” explică Maria Spiridon, nutriţionist si dietetician:

Dureaza in jur de 10 minute pana cand neuroreceptorii transmit catre creier senzatia de plin, iar acesta comanda oprirea ingestiei de alimente. Logica spune ca trebuie sa te ridici de la masa cu 10 minute inainte sa te simti satul.