Tot ce ai vrut să ştii despre genele false

2 gene false jpg jpeg

Extensiile de gene, aplicate corect, dau expresivitate privirii şi un farmec aparte fizionomiei. Trebuie să ştii la ce să te aştepţi când apelezi la acest gen de procedură de înfumuseţare şi cum îngrijeşti genele false.

Extensiile de gene sunt de diferite dimensiuni, volume şi tipuri. Este esenţial ca alegerea lor să respecte fizionomia, tipul genelor naturale, culoarea ochilor şi a tenului. Trebuie să se ţină cont de structura genelor naturale; nu poţi aplica extensii ce nu pot fi suportate de genele tale, mai ales când acestea sunt subţiri şi scurte. În această situaţie, efectul nu va fi unul de durată, extensiile vor cădea rapid.

La unele femei cărora li se aplică extensii voluminoase pe gene delicate i se pot adăuga, optic, ani de viaţă şi un aspect dramatic. De obicei, un cosmetician cu experienţă sugerează tipurile de extensii care i se potrivesc fiecărei femei, în funcţie de forma ochilor, migdalată, descendentă etc.

Info: În general, genele naturale au un ciclu de viaţă de 3 luni, după care cad şi se regenerează.

Cum se aplică 

Înainte de aplicarea extensiilor de gene, demachierea este obligatorie. Sunt mai multe tipuri de gene false, de grosimi diferite şi curburi. Pentru opţiunea fir cu fir, care înseamnă aplicarea unui fir de extensie pe un fir natural, se pot folosi toate grosimile de gene. Se pot folosi doar când genele naturale sunt foarte groase. Pentru varianta de extensii fir cu fir 2D, se aplică 2 fire false pe 1 fir natural - condiţia este să se folosească gene mai subţiri decât la technica fir cu fir clasic, pentru a nu îngreuna geana. Tipurile de extensii fir cu fir 3D, 4D, 5D 6D presupun aplicarea mai multor fire false pe un fir natural. La aceste technici se folosesc fire mai subţiri, de 0,5 cm, 0,6 cm, 0,7 cm. Extensiile de gene pot fi în nuanţe de negru, negru carbon, negru mat şi negru lucios. De asemenea, pentru evidenţierea culorii ochiilor pot fi utilizate şi extensii de gene colorate.

Sunt de mai multe tipuri

Când vine vorba despre curburilor genelor false, există:

-gene cu curbura A sau gene aproape drepte; se folosesc pentru a potenţa aspectul natural.

-gene cu curbura B sau gene uşor curbate, care dau un aspect natural de alungire.

-gene cu curbura C sau gene care conferă un aspect deosebit, de ochi larg deschişi.

-gene cu curbura D sau gene extrem de curbate, care dau privirii un aspect dramatic.

- gene cu curbura L sau gene care oferă privirii un efect de ridicare a ochilor şi dau senzaţia de ochi mirat.

Necesită îngrijire specială

Atenţie, în primele 48 de ore genele nu se udă, nu este indicat să faci saună au să stai în mediu cu abur. Nu se aplică fard pe pleoape şi nu se foloseşte tuş de ochi.

Nu se utilizează demachiant pe bază de ulei - această regulă este valabilă pe întreaga perioadă a purtării genelor, deoarece uleiul dizolvă adezivul de pe genele false. De preferat să nu se atingă genele des cu mâna, nu se periează des şi se evită ciufulirea lor. Dormitul necorespunzător, pe o parte sau cu faţa în pernă poate duce la căderea parţială a genelor, mai ales dacă extensiile sunt lungi.

Genele nu se periază când sunt umede. Ştergerea lor se face prin tamponare cu prosop de hârtie, şerveţel uscat. Acestea se periază, de maximum 1-2 ori pe zi, doar când sunt bine uscate. Nu se freacă ochii, nu se trage de gene, nu se smulg.

Bine de ştiut!

Dacă ai alergii, se face înainte un test: se aplică 10-15 gene la fiecare ochi, cât să fie uniform. Dacă în decurs de 48 ore nu apare nicio reacţie adversă, pot fi aplicate extensiile.

Îndepărtarea machiajului se face folosind apă micelară, apă tonică, cu ajutorul unei dischete de bumbac, în direcţia creşterii genelor.

Cât vor rezista?

De obicei, întreţinerea genelor se face la 2-4 săptămâni. Este bine de ştiut că, cu cât tenul este mai gras, cu atât riscul ca genele să reziste mai puţin e mai mare, de aceea întreţinerea se face la 1-3 săptămâni. La femeile cu tenul uscat, genele rezistă mai mult. Rezistenţa diferă în funcţie de anotimp. Vara, de exemplu, extensiile rezistă mai puţin, din cauza transpiraţiei, a nivelului ridicat de sebum, a aerului uscat şi cald.

Gabriela Pîrvu

Lashmaker artist

0754.219.911

1 gabriela pirvu cosmeticiana jpg jpeg

Persoanele care au inflamaţii, operaţii recente la nivelul ochilor nu au voie să-şi aplice extensii de gene mai devreme de 6 luni de la intervenţie. Nu se aplică gene false la persoane care au iritaţii oculare, conjunctivite, urcior sau sunt alergice. Mitul conform căruia cu baie de aburi şi ulei de măsline poţi îndepărta extensiile de gene este fals. Adezivul special nu poate fi îndepărtat aşa de uşor şi rişti să smulgi şi genele naturale cu tot cu cele false. Femeile care au fluctuaţii sau instabilitate hormonală, sunt însărcinate ori în perioada de după naştere, au afecţiuni ale glandei tiroide sau se află în zilele menstruale trebuie să ofere mai multă atenţie îngrijirii genelor. Există riscul ca genele să reziste mai puţin decât în mod normal.