Motive pentru care trebuie să consumi ghimbir zilnic

1 2 jpg jpeg

Poţi să îl foloseşti fie sub formă de pulbere pe care să o adaugi în salată sau ceai, fie răzuit în stare proaspătă. Este un produs pe care îl poţi găsi extrem de uşor atât în supermarket cât şi în piaţă, unde mai pui şi faptul că nu este deloc scump.

Consumându-l zilnic este util atât la îmbunătăţirea digestiei, arderea grăsimilor cât şi la calmarea durerilor din diverse afecţiuni.

Consumându-l frecvent îţi va proteja ficatul de boli

În anul 2012 a fost efectuat un studiu pe baza beneficiilor consumului de ghimbir, studiu publicat ulterior în publicaţia Indian Journal of Pharmaceutical Sciences, unde este susţinut faptul că ghimbirul şi cicoarea au un efect benefic, similar asupra ficatului, ajutând la buna lui funcţionare.

Ajută la curăţarea sângelui de toxine, la o mai bună absorţie a nutrimenţilor şi eliberează anumite enzime importante în procesul de digestie.

Împiedică depunerea colesterolului pe artere

Este un excelent antioxidant, care în combinaţie cu ceapa şi usturoiul are grijă de buna funcţionare a sistemului cardiovascular. Ajută la transportul oxigenului şi a nutrimenţilor către toate celulele corpului. Efectele sale minunate se pot observa asupra grăsimilor din întreg organismul fiind indicat chiar şi în curele de slăbire.

Datorită unui compus din compoziţia lui, este eficient şi pentru a curăţa căile nazale favorizând astfel o respiraţie mult mai bună.

Este un antiinflamator natural

Gingerolul este cea mai important substanţă din ghimbir, este antiinflamatoare , un remediu eficient pentru persoanele care suferă de artrită reumatoidă sau osteoartrită. Cercetările realizate au ajuns la concluzia că ghimbirul este la fel de eficient precum ibuprofenului însă fără să producă reacţii adverse la stomac .

Benefic şi pentru gravide

În cazul în care eşti gravidă şi te confrunţi cu greţuri matinale poţi să apelezi cu incredere la ghimbir. În plus, are o importanţă deosebită şi asupra bunei funcţionări a sistemului limfatic. Ajută la împiedicarea reacţiilor inflamatorii şi împiedică dezvoltatea tumorilor.

Cum se prepară ceaiul de ghimbir

Pentru a-l prepara ai nevoie de o bucată de 2 centimetri de rădăcină fără coajă pe care să o fierbi în 250 mililitri de apă timp de 10 minute. Pentru o aromă mai intensă, taie mărunt bucata de ghimbir sau răzuieste-o înainte de a o pune la fiert. După ce s-a răcit puţin, adaugă în ceai puţină miere de albine şi zeamă de lămâie.