Cu ce poţi înlocui carnea în post?

1 2 jpg jpeg

În acestă perioadă este la mare căutare orice produs care din punct de vedere nutriţional poate înlocui cu succes carnea.

Acum poţi profita şi să consumi cât mai multe fructe şi legume, pentru a-ţi ajuta organismul să funcţioneze mai bine şi a avea resursele necesare să te ferească de virusurile sezoniere.

Dacă eşti mare consumator de carne, trebuie să încerci şi celelelate variante de alimente la fel de saţioase precum carnea, şi extrem de pline de nutrimenţi benefici.

Ciupercile, o variantă sănătoasă

1 2 jpg jpeg

O sursă naturală de fibre, vitamine B şi acid folic ce îţi oferă totodată şi o cantitate semnificativă de proteine. Profită de ele pe perioada postului şi combină-le după placul tău, se prepară uşor şi susţin buna funcţionare sănătosă a organismului tău.

Poţi să înlocuieşti carnea inclusiv la prepararea sarmalelor cu ciuperci. O altă variantă de substitut al cărnii pe proada postului şi nu numai este vânăta, gustoasă, saţioasă şi sănătoasă atunci când nu foloseşti prea mult ulei la prepararea ei.

Află ce se petrece în corpul tău când ţii post AICI

Conopida, sursă de proteină

2 jpg jpeg

Chiar dacă te-ai obişnuit cu ideea că pentru a-ţi procura doza de proteină ai nevoie de carne, iată că şi legumele îţi pot oferi proteine de calitate, conopida încadrându-se cu brio în această categorie.

Chiar dacă la prima strigare pare greu de folosit la prepararea diferitelor preparate, cu puţină imaginaţie vei obţine mult gust în farfurie.

Fie că e vorba despre supa cremă, salată, plăcintă sau orice alt fel de preparat, conopida este o variantă sănătoase pentru a înlocui carnea pe perioada postului.

Cartoful, vedeta alimentară

1 2 jpg jpeg

Nelipsitul cartof, folosit de obicei drept garnitură lângă o bucată de carne la grătar, acum este vedeta din bucătărie. Poţi să îl consumi fiert, la cuptor sau în supă cremă ori ciorbe de legume. Evită să-l prăjeşti şi alege mai des varianta de cartof dulce.

Te va ajuta să ai parte de o masă copioasă, saţioasă şi sănătoasă atât timp cât nu îl combini cu pâine.

Tot în categoria de proteine vegetale intră şi fasolea cu mazărea. Bucură-te de această perioadă, curăţă-ţi organismul şi vitaminizează-l cu ajutorul legumelor şi fructelor din plin.

În plus, profită de zilele cu dezlegare la peşte pentru a-i oferi organismului o doză benefică de acizi graşi de tipul Omega-3 din peşte.