Beneficiile consumului de struguri roşii

1 2 jpg jpeg

Toamna bate la uşă, deci roadele pământului se vor pune pe tavă şi acest an, deci trebuie să profităm de beneficiile strugurilor, unele dintre cele mai sănătoase fructe. Strugurii sunt parcă un dar divin, deoarece beneficiile consumului lor sunt imense. Strugurii roşii, dar şi vinul roşu sunt două dintre cele mai bune tratamente naturiste de care omul modern are mare nevoie.

Beneficiile consumului de struguri roşii – curăţă intestinele şi rinichii şi sunt cea mai bună sursă de vitamine împotriva anemiei

De la tratarea depresiilor, la ajutor în curele de slăbire, dar şi întărirea pereţilor vaselor sangvine, strugurii roşii nu trebuie să lipsească din dieta de toamnă a oamenilor. Boabele de struguri roşii sunt pline de apă pură, care se apropie ca şi conţinut cu cele mai bune ape minerale din lume. Strugurii roşii întăresc muşchiul cardiac, curăţă intestinele şi rinichii şi favorizează metabolismul. De asemenea, strugurii roşii sunt o armă excelentă împotriva unor boli grave, precum TBC, astm bronşic sau boli cardiovasculare.

Bogaţi în fibre şi minerale, strugurii roşii sunt un puternic laxativ, de aceea se recomandă persoanelor cu probleme de constipaţie sau persoanelor supraponderale. 100 de grame de struguri conţine 72 de calorii, ceea ce îi pune în categoria fructelor care dau energie. De aceea sunt de nelipsit din alimentaţia copiilor şi sportivilor.

Beneficiile consumului de struguri roşii – cel mai bun remediu pentru prevenirea îmbătrânirii şi zbârcirii tenului, cura de struguri roşii

Strugurii roşii sunt foarte sănătoşi, mai ales dacă sunt consumaţi cu tot cu coajă şi sâmburi. Coaja conţine cele mai multe dintre substanţele nutritive, iar sâmburii au proprietatea de a reduce colesterolul.

Strugurii roşii, precum şi vinul roşu sunt foarte importante pentru îndepărtarea îmbătrânirii şi a pielii zbârcite. Vitamina PP prezentă în sâmburii de struguri este folosită în numeroase produse cosmetice, dar consumaţi proaspeţi, strugurii roşii au puternice efecte de menţinere a frumuseţii şi sunt excelenţi în curele de dezintoxicare. Femeile de toate vârstele nu ar trebui să sară peste cura de struguri roşii de toamnă, astfel îşi vor menţine tenul, pielea şi sănătatea internă cât mai tinere şi frumoase.

Sucul de struguri roşii băut pe stomacul gol dimineaţa este cel mai bun tratament pentru prevenirea şi tratarea aritmiei, aterosclerozei, dispneei, edemului cardiac şi infarctului miocardic, deoarece curăţă vasele sangvine de depunerile de colesterol. Curele de struguri trebuie să dureze minimum o lună pentru a avea efectul dorit. Se mănâncă 2 kg de struguri roşii pe zi, împărţite în 5 porţii pe durata întregii zile.

Beneficiile consumului de struguri roşii – aliat puternic împotriva oboselii, stărilor de oboseală cronică şi stres

Împotriva depresiei şi stărilor de epuizare psihică sau fizică se tratează punând la infuzat 7 frunze de viţă de vie roşie, în 500 ml de apă fiartă timp de 30 de minute. Se bea dimineaţa şi după-amiaza. Ochii obosiţi se spală cu tampoane îmbibate în aceeaşi apă.

Persoanele care vor să ţină cură de struguri roşii pentru slăbit, au toate şansele să slăbească uşor, deoarece nu se vor resimţi stările de depresie şi stres din cauza înfometării. Să mănânce pe durata unei zile 2 kg de struguri roşii, cu tot cu coajă şi sâmburi, timp de 1-2 luni, în funcţie de cât îşi doresc să dea jos.

Copiii anemici şi persoanele care suferă de anemie să facă cură de o lună cu struguri roşii. Dimineaţa se mănâncă pe stomacul gol un strugure mediu roşu, înainte cu 2 ore de prânz se mai mănâncă unul, iar după 3 ore de la masă un alt strugure mediu.