Zer, ulei şi aloe vera împotriva degerăturilor

1 2 jpg jpeg

Degerăturile sunt precedate de senzaţie de frig, de scăderea sensibilităţii sau dimpotrivă de senzaţii de arsură, furnicătură sau înţepătură.

Pielea este palidă iniţial, apoi devine roşie şi la suprafaţa ei pot apărea băşici a căror rupere determină apariţia de răni.

În stadiul final apare necroza care se manifestă prin înnegrirea şi uscarea pielii. Iată cum putem preveni degerăturile şi complicaţiile acestora.

Evitaţi îmbrăcămintea strâmtă, care împiedică buna circulaţie a sângelui

Nu fumaţi şi nu consumaţi alcool înainte de expunerea la temperaturi joase

În cazul în care s-a produs expunerea la temperaturi scăzute, zona afectată trebuie încălzită treptat prin băi calde (dar nu fierbinţi)

Luaţi antiinflamatoare (aspirină) pentru a preveni îngroşarea sângelui şi a scădea inflamaţia locală

Luaţi antibiotice dacă sunt prezente răni

Zona afectată nu se freacă cu zăpadă şi nu se încălzeşte brusc

Încălzirea generală a organismului este extrem de importantă (încăperi încălzite, băuturi calde)

Masaj cu ulei

Pentru a creşte rezistenţa la frig şi pentru a preveni apariţia degerăturilor amestecaţi 2 linguriţe de ulei de floarea-soarelui cu 1 linguriţă de pulbere de ghimbir. Cu acest preparat masaţi zonele expuse ale pielii.

Comprese cu zer

Înveliţi zonele pielii afectate de degerături cu tifon înmuiat abundent în zer. Se lasă astfel învelit timp de o oră, după care se spală cu apă. Această aplicaţie se face zilnic, până la vindecare.

Folosiţi aloe vera

Aloe vera vindecă degerăturile de până la 6 ori mai rapid decât tratamentele obişnuite datorită substanţelor de tip steroidal şi acidului salicilic din compoziţia plantei. Culoarea naturală a pielii se reface perfect.