Zer, ulei ┼či aloe vera ├«mpotriva deger─âturilor

1 2 jpg jpeg

Degerăturile sunt precedate de senzaţie de frig, de scăderea sensibilităţii sau dimpotrivă de senzaţii de arsură, furnicătură sau înţepătură.

Pielea este palid─â ini┼úial, apoi devine ro┼čie ┼či la suprafa┼úa ei pot ap─ârea b─â┼čici a c─âror rupere determin─â apari┼úia de r─âni.

├Än stadiul final apare necroza care se manifest─â prin ├«nnegrirea ┼či uscarea pielii. Iat─â cum putem preveni deger─âturile ┼či complica┼úiile acestora.

Evitaţi îmbrăcămintea strâmtă, care împiedică buna circulaţie a sângelui

Nu fuma┼úi ┼či nu consuma┼úi alcool ├«nainte de expunerea la temperaturi joase

În cazul în care s-a produs expunerea la temperaturi scăzute, zona afectată trebuie încălzită treptat prin băi calde (dar nu fierbinţi)

Lua┼úi antiinflamatoare (aspirin─â) pentru a preveni ├«ngro┼čarea s├óngelui ┼či a sc─âdea inflama┼úia local─â

Luaţi antibiotice dacă sunt prezente răni

Zona afectat─â nu se freac─â cu z─âpad─â ┼či nu se ├«nc─âlze┼čte brusc

Încălzirea generală a organismului este extrem de importantă (încăperi încălzite, băuturi calde)

Masaj cu ulei

Pentru a cre┼čte rezisten┼úa la frig ┼či pentru a preveni apari┼úia deger─âturilor amesteca┼úi 2 linguri┼úe de ulei de floarea-soarelui cu 1 linguri┼ú─â de pulbere de ghimbir. Cu acest preparat masa┼úi zonele expuse ale pielii.

Comprese cu zer

Înveliţi zonele pielii afectate de degerături cu tifon înmuiat abundent în zer. Se lasă astfel învelit timp de o oră, după care se spală cu apă. Această aplicaţie se face zilnic, până la vindecare.

Folosiţi aloe vera

Aloe vera vindec─â deger─âturile de p├ón─â la 6 ori mai rapid dec├ót tratamentele obi┼čnuite datorit─â substan┼úelor de tip steroidal ┼či acidului salicilic din compozi┼úia plantei. Culoarea natural─â a pielii se reface perfect.