VIDEO: Untul de shea, bun pentru pielea uscată sau ridată

1 2 jpg jpeg

Folosit de sute de ani în Africa de Sud, untul de shea, cunoscut şi sub numele de “Aurul femeii”, este bogat în vitaminele A, E şi F, fapt pentru care hidratrează pielea în aceeaşi manieră în care o fac şi glandele sebacee.

De asemenea, în compoziţia untului se găsesc şi următoarele ingrediente: acid oleic în proporţie de 60-70%, acid stearic (15-25%), acid linolenic (5-15%), acid palmitic (2-6%) şi acid linoleic, sub 1%. Datorită compoziţiei unice a ingredientelor sale, untul de shea este un tratament excelent pentru pielea uscată, deshidratată, matură şi ridată.

În plus, untul de shea poate are şi alte întrebuinţări pentru pielea corpului.

Recomandat după epilare

În caz de iritare după epilat sau ras, aplică un strat de unt şi lăsă-l să acţioneze timp de 5 minute, după care înlătură excesul cu un şerveţel dacă pielea rămâne uleioasă.

Pe lângă faptul că hidratează pielea în profunzime, untul de shea o face mai fină şi mai strălucitoare.

Tratează buzele crăpate

Dacă ai buzele crăpate înlocuieşte balsamul de zi cu zi cu unt de shea, întrucât este un remediu natural eficient. Untul de shea hrăneşte corespunzător pielea şi oferă buzelor vitaminele de care au nevoie pentru a redeveni moi, rozalii şi frumoase.

Aplică puţin unt pe buze dimineaţa; va forma un film protector pentru pielea buzelor şi le va proteja pe durata zilei.

Redă strălucirea părului

În cazul în care ai părul tern şi uscat, prepară o mască pe bază de unt de shea.

Pe păr se aplică o cantitate mică de unt, pe care ulterior ai ţinut-o în mână până când s-a topit.

Untul se aplică de la rădăcini spre vârfuri, după care părul se acoperă cu un prosop călduţ şi se lasă să acţioneze câteva minute. La final, părul se spală bine cu apă din abundenţă.