VIDEO: Trucuri pentru un păr fără mătreaţă

1 2 jpg jpeg

Alege şampon cu sulfat de seleniu

Dacă ai încercat tot felul de şampoane speciale din supermarket care nu au dat rezultat, atunci ai nevoie de unul dermatocosmetic, din farmacie.

Consultă eticheta produsului şi alege-l pe acela care conţine sulfat de seleniu. Acest ingredient este recunoscut pentru efectul benefic pe care îl are în cazul mătreţii, încetinind procesul de regenerare a scalpului, diminuând şi chiar stopând formarea mătreţii.

Lasă părul să respire

Evită să porţi pălării, şepci sau căciuli, deoarece stimulează procesul care este răspunzător cu producerea mătreţii. Foloseşte o perie care nu-ţi agresează scalpul şi renunţă la produsele de coafare: fixativ, spumă de păr, gel, ceară etc.

În timpul tratamentului antimătreaţă, unele persoane pot chiar să dezvolte alergii la diverse produse de îngrijire a părului.

Alternează produsele

Specialiştii în problemele părului şi ale scalpului recomandă folosirea alternativă a produselor speciale cu cele obişnuite. Aşadar, după câteva luni de folosire a unui şampon împotriva mătreţii, acesta nu va mai avea rezultatul scontat, deoarece pielea ta se obişnuieşte cu ingredientul activ al şamponului şi nu mai răspunde la el.

Atunci este momentul să-l înlocuieşti cu unul obişnuit, ales în funcţie de tipul tău de păr. În cazul în care mătreaţa reapare, continuă cura cu şamponul special.

Spală-ţi părul zilnic

Alege să-ţi speli părul zilnic, cu apă călduţă (nu cu apă fierbinte, pentru a diminua agresiunea suferită de pielea capului), astfel vei preveni acumularea de celule moarte pe pielea capului.

Dacă ai părul foarte uscat, spală-te doar de două-trei ori pe săptămână şi foloseşte un balsam hidratant pe lungimea părului şi pe vârfuri.

Aplică un tratament naturist

O dată pe săptămână, apelează la un tratament naturist. Uleiul de migdale este recomandat pentru tratarea mătreţii, fiind potrivit pentru toate tipurile de păr. După ce te-ai spălat pe cap, masează-ţi scalpul cu ulei de migdale, prin mişcări uşoare, timp de 5 minute.

Acoperă-ţi apoi părul cu un prosop înmuiat în apă fierbinte şi stors bine. Repetă de trei-patru ori atunci când prosopul se răceşte. Clăteşte la final cu şampon şi apoi cu apă călduţă. Dacă nu ai ulei de migdale, foloseşte la clătit o infuzie din cinci linguri de urzică la un litru de apă.

Masează-ţi scalpul

Alege un şampon special creat pentru îndepărtarea mătreţii şi masează scalpul cu buricele degetelor, prin mişcări circulare, lente şi blânde. Nu uita că pielea capului este deosebit de sensibilă şi se poate irita uşor.

Procedând astfel, vei activa circulaţia sângelui la nivelul scalpului şi vei exfolia celulele moarte de la suprafaţă. La final, aplică un balsam hidratant, însă nu pe scalp, ci pe vârfuri.

Mergi la dermatolog

Dacă ai încercat mai multe remedii şi niciunul nu a dat rezultate, este cazul să consulţi un medic. Mergi aşadar la un medic dermatolog care îţi va prescrie un tratament adecvat.