VIDEO: Secretele vedetelor pentru un ten perfect

1 2 jpg jpeg

Dacă doreşti ca tenul tău să fie lipsit de imperfecţiuni sau pur şi simplu să arăţi mai bine, ar trebui să te îndrepţi către bucătărie. Ai auzit bine, cele mai bune metode pentru întinerirea tenului au la bază ingrediente din bucătăria ta.

Astfel, poţi îndepărta celulele moarte de la suprafaţa tenului şi poţi avea un ten vizibil mai sănătos şi mai curat apelând la câteva mici trucuri, dar eficiente.

Mălaiul, bun pentru tenul gras sau mixt

1. Ai nevoie de 20-30 g de flori de tei, pe care le fierbi în 500 ml de apă, până când cantitatea scade la jumătate. Se adaugă apoi 2-3 linguriţe cu mălai. Pasta obţinută se întinde pe obraz şi se masează în special porţiunile mai grase (zona T).

2. Cea de-a doua reţetă de gomaj destinată tenului mixt sau gras are în compoziţie 2 linguriţe cu mălai şi un albuş de ou. Se amestecă ingredientele, se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze 10-15 minute. Apoi se îndepărtează pasta, prin mişcări circulare. Iniţial, se spală tenul cu apă caldă, apoi cu apă rece.

3. O variantă mai „gustoasă“ de gomaj pentru tenul gras sau mixt se prepară dintr-o linguriţă cu iaurt, o lingură cu suc de lămâie, una cu miere şi alta cu cafea. Se amestecă toate ingredientele şi se formează o pastă care se aplică pe ten. După 15 minute, se clăteşte faţa.

Mierea, răsfăţ pentru tenul normal

4. Tenul normal are nevoie de un gomaj cu acţiune blândă, cum este cel cu miere de albine. Ai nevoie de 2 linguri cu miere şi 2 cu zahăr brun. Le amesteci pe cele două şi aplici această pastă pe faţa, pe deocolteu şi în zona bustul, cu mişcări circulare. O laşi să acţioneze 15-20 de minute, apoi clăteşti apă caldă.