VIDEO: Ibuprofenul şi aspirina, cauze ale celulitei

Există câteva alimente care vă ajută în combaterea celulitei\n jpeg

Cure de slăbire…fără număr

Dietele care te fac să slăbeşti rapid, urmate apoi de îngrăşare, reduc elasticitatea pielii şi agravează celulita, conform specialiştilor de la dailymail.co.uk, citaţi de Mediafax.

Şi lipsa de proteine favorizează retenţia de apă, astfel încât pielea de la nivelul abdomenului, coapselor şi feselor va avea un aspect inestetic.

De aceea, nutriţioniştii recomandă o dietă bogată în proteine sănătoase, precum cele din peşte, ouă, fructe de mare, carne albă, nuci şi seminţe.

Stresul

Stresul favorizează secreţia cortizolului, cunoscut ca hormonul stresului, ceea ce explică şi pofta de dulciuri şi alimente bogate în grăsimi. Astfel se face că stresul îngraşă.

Fumatul

Fumul de ţigară afectează circulaţia sângelui, asta însemnând că favorizează retenţia de apă şi apariţia celulitei. Chiar şi ţigările electronice conţin nicotină, de aceea este indicat să renunţi complet la fumat.

Analgezicele

Medicamentele din categoria analgezicelor cu efect antiinflamator din care fac parte aspirina şi ibuprofenul favorizează retenţia de apă în ţesuturi, agravând celulita. Multe persoane au observat că retenţia de apă dispare după ce încetează să utilizeze analgezice, dar trebuie consultat medicul înainte de a lua o decizie în această privinţă.

Dacă e cazul, persoanele ar trebui să încerce să utilizeze medicamente pe bază de paracetamol, care nu provoacă retenţia lichidelor.

Încrucişarea picioarelor

Ştiai că şi menţinerea poziţiei picioarelor încrucişate pentru mult timp împiedică circulaţia la nivelul membrelor inferioare, ceea ce provoacă retenţia lichidelor şi agravarea celulitei? Este recomandată mişcarea picioarelor ca şi cum ai pedala o bicicletă, timp de 30 de secunde, dimineaţa şi seara.

Razele ultraviolete

Este cunoscut faptul că razele ultraviolete îmbătrânesc pielea. Însă asta nu e tot. Acestea agravează celulita, din cauza radicalilor liberi care slăbesc elasticitatea celulelor şi a ţesutului conjunctiv.

De aceea, sunt indicate cremele şi loţiunile cu factor de protecţie solară.