VIDEO: Iată cum poţi scăpa de pielea aspră de pe picioare!

1 2 jpg jpeg

Pentru a evita o astfel de problemă se recomandă atât o îngrijire atentă a pielii, cât şi optarea pentru obiceiuri cât mai sănătoase.

Foloseşte un săpun fără chimicale Felul în care arată pielea ta de pe picioare depinde de cât de mult sebum secretă glandele sudoripare de la nivelul picioarelor. De aceea, ai grijă la săpunul sau gelul de duş pe care îl foloseşti. Produsul pentru îngrijirea pielii ales de tine trebuie să conţină cât mai puţine chimicale, altfel pielea poate deveni şi mai uscată.

De asemenea, evită folosirea oricărui tip de scrub, pentru că poate duce la agravarea problemei şi nu la dispariţia ei. Mai mult, încearcă să faci mai des duşuri scurte şi cât mai rar băi lungi, din cauza faptului că aburii distrug stratul protector al pielii.

Aplică un gel exfoliant pe picioare pentru a distruge celulele moarte, însă optează pentru un produs de îngrijire care nu are particule abrazive. Folosit în mod constant, gelul lasă pielea mai fină şi strălucitoare.

Zonele în care te epilezi cel mai des sunt în general predispuse acestei condiţii. În cazul în care foloseşti aparatul de ras, ai grijă să îl schimbi destul de des, pentru a preveni infecţiile şi iritaţiile. După epilat aplică pe picioare o cremă sau o loţiune hidratantă, masând bine zonele în care pielea este în general uscată.

Dieta are un rol important atunci când vine vorba de sănătatea pielii. Consumul de alimente care conţin acizi graşi Omega 3 (peşte) este una dintre cele mai importante reguli de alimentaţie dacă vrei să ai picioare catifelate. De asemenea, pentru a preveni uscarea pielii este recomandat să renunţi la fumat şi să reduci consumul de alcool, altfel suplimentele şi alimentele pe bază de acizi graşi Omega 3 nu îşi vor face mai face efectul.