VIDEO: Cum să te simţi mai bine la 40 de ani decât la 20

1 2 jpg jpeg

Dacă la 20 de ani, ridurile nu erau o „ameninţare” pentru tine şi nu îţi făceai prea multe probleme din cauza kilogramelor în plus, la 40 de ani, este foarte important să ai un stil de viaţă echilibrat. Dieta, somnul suficient şi mişcarea te ajută nu numai să fii în formă, ci şi să previi numeroase boli care apar pe măsura înaintării în vârstă.

Este necesar să ai grijă de tine şi să mergi periodic la medic pentru controale de rutină. Nu uita să-ţi verifici starea inimii, nivelul de colesterol şi densitatea osoasă. Ce trebuie să includă dieta Dacă la 20 de ani mâncai cam orice, acum lucrurile stau un pic altfel. Corpul tău are mare nevoie în această perioadă de:

• Calciu: Pe măsură ce te apropii de menopauză, estrogenul, hormonul responsabil cu rezistenţa oaselor, începe să scadă. Ai nevoie de 1.000 mg pe zi, pe care ţi le poţi procura din lactatele

cu puţine grăsimi. La recomandarea medicului, poţi lua şi suplimente.

• Vitamina D ajută organismul să absoarbă mai bine calciul, îţi menţine sistemul imunitar puternic, te protejează împotriva cancerului de sân şi de colon şi previne pierderea auzului. Expune-te moderat la soare, 15 minute, pentru a sintetiza această vitamină, iar, la indicaţia medicului, poţi apela şi la suplimente suplimente zilnice de 400 Ui.

• Fibre: Acestea reduc balonările şi contribuie la senzaţia de saţietate. În plus, fibrele ajută la scăderea colesterolului „rău”.

Detoxifică-ţi ocazional ficatul

Renunţă la mezeluri, prăjeli şi zahăr timp de 3 zile şi consumă din belşug fructe şi legume proaspete. Prin eliminarea toxinelor, pielea va fi

Mai luminoasă.

Un pahar cu vin roşu pe zi este un alt truc la care poţi apela. Vinul roşu conţine resveratrol, un puternic antioxidant, benefic pentru inimă şi care te fereşte de cancer. În plus, îţi protejează pielea împotriva radiaţiilor UV.

Pentru a arăta mai tânără, alege machiajul cât mai natural. Nu uita: prea mult fond de ten sau nişte ochi prea puternic conturaţi îţi vor adăuga ani pe chip. Fereşte-te să foloseşti fond de ten lichid sau rujuri în culori tari. Alege farduri pe bază de pudră minerală şi rujuri nude (roz, piersică, bej-roz).

După 40 de ani, produsele antirid nu trebuie să îţi lipsească din ritualul de îngrijire. Sunt indicate cremele cu retinoizi, deoarece această substanţă ajută la refacerea colagenului. După 40 de ani, fibrele de colagen se rigidizează şi se rup, cauzând fisuri ale pielii, binecunoscutele riduri. O mare atenţie trebuie acordată îngrijirii conturului ochilor, unde pielea se ridează mai uşor.

Zâmbetul este cel mai ieftin şi mai simplu mod prin care poţi arăta mai tânără, în doar câteva secunde. Zâmbeşte prietenilor, străinilor, familiei tale, bucură-te de animăluţul tău de companie, zâmbeşte la soare, zâmbeşte-ţi ţie în oglindă, în fiecare dimineaţă!

În loc să-ţi faci gânduri negre sau să dramatizezi, încearcă să priveşti această etapă a vieţii cu înţelepciune şi să faci apel la toată experienţa căpătată. Acestea te vor ajuta să treci cu brio peste posibilele greutăţi, normale de altfel, şi să te bucuri de viaţă.

Sfatul Click! Sănătate:

- Consumă fructe, legume, orz, ovăz şi pâine integrală de grâu şi tărâţe.

- Consumă multă apă şi ceai verde

- O hidratare corespunzătoare este cheia unei bune circulaţii. În plus, pielea hidratată arată mult mai tânără.