VIDEO: Cearcăne? Aşa scapi de ele!

1 2 jpg jpeg

Pielea din jurul ochilor este de trei ori mai subţire decât cea de pe faţă, deci mai fragilă şi mai vulnerabilă. Alege produsul ideal în funcţie de ceea ce vrei să obţii astfel: dacă vrei hidratare, alege un gel răcoritor; dacă ai riduri sau vrei să le previi, optează pentru un ser sau o cremă hrănitoare, de fermitate şi antirid.

Pentru zi, caută produse cu antioxidanţi (vitaminele A, C şi E sau ceai verde), acid hialuronic, extracte din plante şi filtru de protecţie solară. Seara, foloseşte creme de reparare pe bază de acizi de fructe sau retinol. Masaj uşor pentru aplicarea cremei

Indiferent ce produs ai ales, aplică-l cu mişcări uşoare de tapotare, cu ajutorul degetului inelar, realizând un masaj fin. Nu trage pielea şi nici nu o întinde, deoarece rişti să distrugi matricea de elastină care dă fermitate zonei, şi aşa foarte delicată.

Ai două opţiuni atunci când vine vorba de anticearcăn. Dacă ai pungi sub ochi, alege un produs mat. În cazul în care cearcanele sunt problema, trebuie ales un anticearcăn iluminator.

Este important să alegi o culoare cu un ton mai deschisă decât tenul, nu una mult mai deschisă, deoarece poţi obţine efectul invers. Nu contează ce anticearcăn foloseşti, ci este important să aplici puţin produs şi să-l armonizezi foarte bine cu tenul.

Cartoful dă strălucire privirii

Unul dintre remediile garantate împotriva cearcănelor este cartoful. Taie felii subţiri şi pune-le pe ochi timp de 10-15 minute zilnic. Proprietăţile antiinflamatoare şi hidratante ale cartofului sunt o adevarată binecuvântare pentru ochii tăi. Acelaşi efect îl poţi obţine cu feliile de castravete.

Pentru zona sensibilă din jurul ochilor, încearcă o soluţie specială dintr-o linguriţă cu suc de lămâie şi una cu suc de roşii. Amestecă bine ingredientele şi aplică pasta pe pielea din jurul ochilor. Las-o să acţioneze 15-30 de minute, apoi spală cu apă călduţă şi aplică o cremă specială.

Plasturii sunt îmbibaţi într-un gel cu nutrienţi activi din plante (muşeţel, alge), cafeină şi alte substanţe cu rol antiinflamator, stimulant şi decongestionant. Aceştia au rolul de a detensiona ţesuturile şi de a antenua cearcănele. Sunt uşor de utilizat (se lipesc pe cearcăne) şi acţionează rapid (aproximativ 15 minute). Este bine să fie aplicate dimineaţa şi seara.