VIDEO: Aspirina, trucul neştiut pentru ten şi păr

1 2 jpg jpeg

Acidul salicilic din aspirină este un compus cu acţiune exfoliantă şi antiinflamatoare, care accelerează regenerarea pielii. Acidul beta hidroxil din acest medicament ajută la calmarea roşeţii, a inflamaţiilor şi mâncărimilor pielii. Acesta pătrunde adânc în piele pentru a desfunda efectiv porii, stimulând reînnoirea şi contribuind eficient la exfolierea celulelor moarte.

De asemenea, aspirina previne modificările de culoare ale pielii, cauzate de îmbătrânire sau de razele soarelui, şi reduce apariţia ridurilor şi a liniilor fine, datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare. Cum o foloseşti

• Când pielea tinde să devină mai uleioasă ca de obicei, o poţi folosi împreună cu anumite sucuri de fructe citrice (lămâie, lime sau portocale).

• În lunile de iarnă, tenul tău va fi mai uscat şi, de aceea, va trebui să amesteci aspirina cu ceva emolient, cum este mierea sau uleiul de măsline.

• Aspirina poate fi utilizată şi dacă ai tenul ceva mai uscat şi sensibil, dacă în masca realizată adaugi şi o linguriţă de miere sau pulpă de aloe vera.

• Un produs lactat (bogat în acid lactic), cum ar fi iaurtul, smântâna şi laptele, poate fi substituentul perfect al acidului din fructe, dacă tenul tău este unul uleios.

Aspirina este un remediu din timpuri vechi pentru petele de pe piele şi coşurile cauzate de acnee.

: Ai nevoie de 2 tablete de aspirină pe care le zdrobeşti bine; adaugi puţină zeamă de lămâie pentru a obţine o pastă, cu care te dai pe zonele afectate ale tenului. După 5-10 minute, clăteşte-te bine, fără să freci. Acidul salicilic din aspirină îţi va usca imediat comedoanele, reducându-le şi făcându-le mai puţin vizibile.

Inflamaţiile de la nivelul pielii se pot manifesta într-o varietate de moduri, inclusiv acnee, cuperoză şi semne vizibile de îmbătrânire (riduri şi lăsarea pielii). La rândul lui, colagenul este şi el afectat, astfel că procesul de îmbătrânire se accelerează. Pentru că doar colagenul este cel care dă fermitate pielii, menţinând-o fină şi elastică, atunci când nivelul acestuia suferă dezechilibre, pielea începe să piardă din frumuseţe.

Din acest motiv şi datorită caracteristicilor sale unice, care combat inflamaţia, aspirina este un remediu de nădejde, ce întârzieefectele trecerii timpului pe chipul tău.

: Adaugă 1 lingură de miere la 5 comprimate pisate de aspirină şi fă o pastă groasă. Las-o pe ten timp de 10-15 de minute şi apoi clăteşte cu apă caldă.

Proprietăţile anti-inflamatoare ale aspirinei fac minuni şi în cazul ochilor obosiţi şi umflaţi. Acest medicament reduce destul de mult umflăturile cauzate de oboseală, retenţie de apă sau de infla¬marea si¬nusurilor.

: Ai nevoie de 3 comprimate, pe care le dizolvi în puţină apă. Imediat ce ai obţinut o pastă, aplic-o pe zonele cu probleme şi las-o 10-15 minute, dar ai grijă să nu-ţi intre în ochi. Cu timpul, vei putea observa diferenţa.

Dacă îţi doreşti un ten reîmprospătat, fără să investeşti în produse cosmetice, atunci foloseşte aspirină şi pentru această procedură. Este practic cea mai ieftină formă de exfoliere la care poţi recurge.

: Ai nevoie de 5-6 tablete de aspirină pe care le pisezi şi le combini cu câteva picături de apă, doar cât să obţii o pastă. Aplică masca pe faţă şi las-o timp de 10-15 minute. Clăteşte cu apă caldă; acidul acetilsalicilic din aspirină îţi va exfolia pielea, care va căpăta un aspect mai tânăr.

Tonic facial

Aspirina acţionează ca un antiseptic natural pentru piele, de aceea îţi poţi pregăti şi păstra la rece o loţiune tonică, pe bază de acid acetilsalicilic.

: În jumătate de cană de apă, dizolvă 8-10 tablete de aspirină şi adaugă 4 linguri de oţet alb sau oţet de mere. Amestecă bine şi păstrează lichidul într-o sticlă închisă la culoare. Aplică tonicul pe faţa curată, stai 10 minute şi apoi clăteşte cu apă caldă.

Pulberea de aspirină este eficientă şi în cazul bătăturilor.

: Amestecă aspirină pulbere (2-3 comprimate) cu o jumătate de linguriţă de suc de lămâie şi puţină apă. Pasta obţinută o aplici pe bătătură şi apoi îţi înfăşori laba piciorului cu o pânză încălzită. După 15 minute, scoate pânza şi freacă pielea aspră a bătăturii cu ajutorul unei pietre ponce.

Chiar şi pentru părul vopsit, aspirina este eficientă în combaterea mătreţii, astfel că vei putea renunţa în cel mai scurt timp la şampoanele destinate acestei probleme.

: Pisează 2 pastile de aspirină şi combină-le cu cantitatea de şampon pe care o foloseşti în mod normal, pentru două spălări (aplicări). Foloseşte şampon normal, nu anti-mătreaţă.

Pentru că sezonul cald şi-a pus amprenta şi asupra părului, vei avea nevoie de un ajutor de nădejde pentru a-l resuscita. Clorul din bazine, apa sărată a mării sau simplele raze ale soarelui sunt cei mai nocivi factori pentru structura firului de păr, ducând la decolorarea acestuia. Cu puţină aspirină, vei putea remedia situaţia.

: Dizolvă 6-8 pastile în 500 ml de apă şi spală-te cu această soluţie pe păr. Las-o să acţioneze timp de 10-15 minute şi apoi clăteşte bine cu apă caldă. Vei obţine rezultate cu adevărat vizibile după numai câteva utilizări.