VIDEO: Aşa ,,repari” pielea după bronz

1 2 jpg jpeg

După câteva zile petrecute sub razele soarelui, se poate întâmpla să te trezeşti cu senzaţia de arsură pe întreg corpul şi, mai apoi, cu mâncărimi şi descuamarea pielii. Aceste efecte resimţite la nivelul dermei nu numai că devin inestetice, dar, în unele cazuri, pot fi şi dureroase. Iată câteva moduri simple de a-ţi calma pielea.

Răcoreşte-te!

Dacă începi să te cojeşti, fă un duş sau o baie cu apă cât de rece. Aceasta va răcori pielea şi va încetini procesul de descuamare. La sfârşit, usucă-ţi pielea prin tamponare, cu un prosop curat, moale şi evită frecarea. Opreşte mâncărimea

Indiferent de senzaţiile prin care treci, evită să te scarpini, mai ales în perioada în care pielea ta a început să se cojească. În urma acestei operaţiuni, te poţi alege cu deteriorarea permanentă a stratului superior, şi se pot forma cicatrici. În momentul în care simţi că nu mai poţi rezista tentaţiei, apelează cu încredere la gheaţă.

Pune câteva cuburi într-o bucată de pânză moale şi aşaz-o pe zona care te mănâncă. Vei observa cum senzaţia de rece calmează pielea aflată în suferinţă.

Ca să reduci mâncărimea şi scărpinatul, poţi apela şi la o baie cu fulgi de ovăz, pe care-i găseşti în magazinele cu produse naturiste. Pentru a grăbi vindecarea, ia suplimente antioxidante, precum vitamina C şi vitamina E. Aceasta din urmă, sub formă de cremă, aplicată pe zonele arse, reduce riscul de cicatrizare.

Hidratează pielea

Odată ce ai ieşit din duş, aplică o loţiune hidratantă. Caută produse destinate reparării pielii afectate de soare, care să conţină aloe vera; aceasta va răcori pielea, va reduce inflamaţia şi va încetini descuamarea. Poţi cumpăra aloe vera sub formă de gel sau, dacă ai acasă o plantă de aloe, poţi rupe în două o frunză suculentă şi să aplici gelul direct pe piele.

Cu ajutorul acestei plante miraculoase poţi combate durerea şi eviţi infecţiile. Unii oameni sunt alergici la gelul de aloe, deci va trebui să-l testezi pe o porţiune mică de piele. De asemenea, este important să te hidratezi şi din interior. Atunci când pielea este deteriorată, ca după o arsură, lichidele devin şi mai importante.

Bea multe pahare de apă pe zi (aproximativ 10), pentru a oferi pielii tale acel combustibil natural de care are nevoie pentru a se autoregenera.

O altă modalitate bună de a reface pielea arsă de soare este să aplici vitamina A pe zonele cu probleme. Aceasta stimulează producţia de colagen şi de acid hialuronic şi accelerează reproducerea celulelor, care ajută la regenerarea pielii.

1. Fă baie într-o cadă cu apă la temperatura camerei, în care ai adăugat 1 cană de fulgi de ovăz, 1 cana de lapte integral, 2 linguri de miere şi 2 linguri de gel de aloe vera. Tot acest amestec îţi garantează efecte antiinflamatoare (fulgii de ovăz), antiseptice (mierea), calmante (laptele) şi antidurere (aloe).

2. Ceaiul negru răcit garantează stoparea durerii prin taninurile din compoziţia sa. Păstrează la frigider acest lichid, într-o sticlă cu pulverizator şi dă-te pe corp cu el, ori de câte ori este necesar.

3. Pentru pielea cu băşici, vei avea nevoie de o soluţie salină. Fierbe 8 ceşti de apă, timp de cinci minute, apoi adaugă o lingură de sare. Las-o să se răcească complet şi apoi pune comprese pe pielea afectată.