VIDEO: Aşa redai strălucirea părului primăvara

Vedetele folosesc un tratament cu botox pentru păr jpeg

Ajută-l să se regenereze

Nu te-ai decis pentru o coafură nouă care să respecte tendinţele dictate de noul sezon? Dacă vrei să-ţi păstrezi tunsoarea pe care o ai deja, nu uita o regulă de aur: vârfurile trebuie tăiate o dată la două luni.

Extremităţile părului sunt expuse unor traume mecanice la contactul cu hainele, eşarfele, iar din cauza vopsirilor repetate acestea sunt predispuse deshidratării. Tocmai de aceea este nevoie să previi neplăcerile şi tăind vârfurile. Aşa vei permite regenerarea părului şi vei evita aspectul neplăcut al firelor despicate şi terne.

Revitalizează culoarea

Expunerea la soarele de primăvară poate atenua nuanţa naturală, dar şi pe aceea a unui păr vopsit. Aşa că nu ezita şi transformă părul tern într-un păr plin de culoare. Alege o vospsea cu pigmenţi puternici care să te scoată din anonimat.

Împrospătarea culorii are întotdeauna un impact imediat asupra aspectului tău general şi redă părului strălucirea. Poţi menţine culoarea vie folosind şampoane care promit o dublă rezistenţă, atât împotriva apei, cât şi a razelor UV.

Măştile sunt necesare

Produsele de îngrijire a părului acţionează de la exterior spre interior. Când le foloseşti va trebui să ai aşteptări realiste. Ele nu tratează problemele, ci le atenuează. Starea părului deshidratat şi fragil este agravată de starea generală a corpului afectat de astenie şi de stresul adaptării la noile temperaturi. Tocmai de aceea, îngrijirea completă este obligatorie.

Pe lângă folosirea balsamului la fiecare spălare, o dată pe săptămână, oferă-i părului o mască hrănitoare. Aceasta poate fi preparată în casă, din gălbenuş de ou cu miere sau din gălbenuş de ou cu bere. Folosind produsele potrivite după spălare (măşti, seruri cu rol de protecţie), creşti rezistenţa firelor, le hrăneşti şi le îmbunătăţeşti aspectul.

Aerul fierbinte deshidratează părul

Probabil că pe toată perioada iernii ai ales să îţi usuci părul folosind foenul, ca să eviţi o posibilă răceală. Specialiştii sunt de părere că este mult mai bine să îl usuci în mod natural, la temperatura camerei. Însă, dacă ritmul tău de viaţă nu îţi permite să aştepţi, foloseşte cea mai mică viteză a foenului.

Pentru a da volum coafurii ţine capul aplecat şi usucă părul de la rădăcină. Foenul trebuie ţinut la o distanţă de 20 cm, ca să eviţi arderea şi deshidratarea firelor. Este preferabil un uscător care poate fi folosit şi cu jet de aer rece.

Balsamul redă strălucirea

Balsamul previne încurcarea firelor şi ruperea acestora la pieptănare. Aceste produse nu refac însă firele deteriorate, ci doar le îmbunătăţesc, superficial, aspectul. În plus, părul se va aşeza mai uşor şi vei folosi mai puţine produse la coafat. Mai mult, părul va arăta foarte bine chiar dacă nu foloseşti peria şi îl usuci natural.

Click! de la cititori

Nu m-am mai uscat cu foenul de 5 ani. După ce mă spăl, îmi frec părul cu un prosop moale, apoi îl învelesc în alt prosop uscat. De când fac asta, părul nu mi se mai despică. Anca Tudose, Iaşi