VIDEO: Ai tenul uscat? Aşa îl îngrijeşti!

1 2 jpg jpeg

Foloseşte demachiant pe bază de ulei

Tenul uscat are nevoie de o curăţare blândă, de aceea alege un demachiant pe bază de ulei sau unul cremă, bogat în substanţe active hrănitoare. Orice produs vei alege, trebuie să conţină acid hialuronic, ceramide sau uleiuri esenţiale. Evită loţiunile astringente, iar pe cele exfoliante nu le folosi mai des de o dată pe săptămână.

Loţiune fără alcool pentru tonifiere

Pentru tonifiere foloseşte o loţiune fără alcool şi evită-le pe cele cu alcool, care irită pielea, făcând-o să-şi piardă şi ultimele rezerve de substanţe grase. Poţi folosi şi un produs 2 în 1, demachiant şi loţiune tonică. Spre deosebire de tenul mixt sau gras, care au nevoie de o tonifiere puternică, pe tenul uscat se poate folosi un produs 2 în 1.

Cremă nutritivă pentru hidratare

Hidratarea tenului uscat se realizează cu o cremă nutritivă, bogată în substanţe grase şi ceramide. De asemenea, cremele cu conţinut crescut de vitamina E sunt benefice, fiind cunoscute în lupta cu radicalii liberi, care afectează foarte uşor tenul uscat. Crema aplic-o atât dimineaţa, cât şi seara, iar dacă ai peste 25 de ani, optează pentru o cremă antirid.

Măşti cu miere pentru hrănire

Amestecă două banane cu o lingură de miere şi cu o jumătate de pahar de iaurt. Aplică masca pe faţă pentru 20 de minute, apoi îndepărteaz-o cu apă călduţă.