VIDEO: Află care este cel mai mare duşman al tenului tău!

1 2 jpg jpeg

Puţini dintre voi ştiu cât de nociv poate fii săpunul pentru piele. Deşi se presupune că este un produs indispensabil pentru rutina noastră zilnică, săpunul este motivul pentru care tenul nostru este uscat, şi, tot el este motivul apariţiei eczemelor.

De ce ne afectează ?

Săpunul, indiferent de cât de recomandat este datorită proprietăţilor sale de înlăturare a impurităţilor, conţine o bază foarte puternică, cunoscută sub numele de sodă caustică, care, deşi îşi îndeplineşte funcţia, şi anume aceea de a înlătura impurităţile de pe piele, dăunează foarte mult.

Dizolvând grăsimile, săpunul usucă tenul şi duce chiar la apariţia eczemelor. Acelaşi efect îl are şi gelul de duş folosit pe piele. Ne putem da seama dacă săpunul pe care îl folosim conţine acea substanţă ce dăunează în funcţie de cantitatea de spumă pe care o produce. Cu cât săpunul pe care îl folosim produce mai multă spumă, cu atât este mai dăunător.

Ce să folosim?

Desigur, există săpunuri care nu au acest efect nociv. Aici putem vorbi despre săpunurile care conţin glicerină. Săpunurile obişnuite pot fii înlocuite cu acestea, dar şi cu săpunuri care conţin ingrediente precum: miere, lapte sau creme hidratante.

Laptele, mierea, sau chiar mălaiul, sunt produse care ajută foarte mult la obţinerea unui ten curat fără impurităţi. Cu aceste produse naturale poţi face creme sau măşti, iar tenul tău va fi unul hidratat, fără impurităţi.