VIDEO: 7 modalităţi ca să amâni îmbătrânirea pielii

1 2 jpg jpeg

Cremă protectoare

Este vital să te dai cu o cremă protectoare în fiecare zi, fiindcă expunerea la soare este principala cauză a îmbătrânirii pielii. Razele ultraviolete afectează producerea de collagen şi elastină, substanţele care păstrează pielea catifelată şi fermă. Astfel, este favorizată apariţia ridurilor.

Ai grijă şi de picioare

Protejează şi picioarele. Potrivit unui medic American de la Spitalul Mount Sinai din New York, multe formaţiuni canceroase (melanoame) se dezvoltă pe picioare şi nu pe faţă.

Ochelari cu filtru UV

Alege ochelari de soare cu protecţie UV (ultraviolete) Te ajută să previi apariţia pielii ridate din jurul ochilor, dar este şi o bună modalitate de a preveni unele afecţiuni oculare, precum cataracta.

Renunţă la fumat

Evită fumatul, spun medici dermatologi. Fumul de ţigară are efecte nocive asupra pielii, ducând la reducerea elasticităţii acesteia, pentru că favorizează pieredera de colagen. Potrivit unor studii, persoanele care fumează arată, în medie, cu 15 luni mai bătrâne.

Zâmbet şi iar…zâmbet

Zâmbeşte mult. Astfel, îţi vei menţine elasticitatea pielii şi preveni apariţia ridurilor din jurul buzelor. Nu numai zâmbetul este util, ci şi unele exerciţii pe care le poti face. Astfel, nu ezita să te strâmbi în faţa oglinzii.

Demachierea, obligatorie

Nu merge la culcare machiată. Foloseşte demachiant adaptat tipului tău de ten.Un ten plin cu impurităţi poate favoriza apariţia acneei şi a punctelor negre, căci porii vor fi închişi, iar pielea nu poate să respire.Totodată, dacă ai pielea mai sensibilă, rişti să te trezeşti cu iritaţii.

Nu uita de hidratare

Este foarte important să bei cei doi litri de apă pe zi, pentru că pielea are nevoie de hidratare. Totodată, este indicat ca pentru ten să foloseşti şi o cremă hidratantă, pe care să o aplici înainte de a merge la culcare.