VIDEO: 5 paşi de îngrijire a tenului mixt

1 2 jpg jpeg

Curăţă zona sensibilă din jurul ochilor cu un demachiant cu bază uleioasă. Foloseşte un disc din bumbac pentru a îndepărta orice urmă de machiaj, însă nu freca. La final, clăteşte cu apă călduţă.

Pasul 2: Curăţarea feţei

Dimineaţa foloseşte o spumă specială, care asigură curăţirea zonelor grase şi a porilor, pentru a preveni apariţia punctelor negre, echilibrează tenul şi controlează producţia de sebum din zona T. Aceasta se aplică pe pielea umedă prin masaj, insistând pe zonele grase şi evitând pielea din jurul ochilor. Lasă câteva secunde ca murdăria să se înmoaie, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Seara, schimbă cu o cremă demachiantă, pentru a menţine zonele uscate ale pielii curate şi netede. Acest lucru va echilibra grăsimea în exces sau uscăciunea tenului. Masează bine tenul, insistând pe zonele mai uscate, apoi îndepărtează produsul cu discuri de bumbac.

Pasul 3: Aplicarea loţiunii tonice

Pentru a-ţi împrospăta pielea ai nevoie de două loţiuni tonice diferite, pentru a face faţă tipurilor diferite de piele. Alege un astringent mai puternic în zonele grase şi unul mai uşor pentru zonele uscate.

Pasul 4: Hidratarea tenului

Rolul cremei este de a echilibra zona T, de a micşora porii, de a calma şi vindeca. Alege aşadar o cremă specială pentru tenul mixt , care controlează totodată iritaţia tenului, reduce şi combate ridurile.

Ingrediente recomandate:

Aloe - hidratează, vindecă, emolient;

Tocopherol (Vit. E) - hrăneşte şi repară, contra deshidratării;

Castravete - calmează, decongestionează;

Arnică - vindecă, emolient;

Lemongrass – astringent, reface porii, reglează pH-ul pielii.

Pasul 5: Tratarea pielii mixte