Vara asta scapi de vergeturi cu ultrasunete

1 2 jpg jpeg

Din păcate, vergeturile nu dispar niciodată în totalitate, însă există numeroase metode de a le face mai puţin vizibile. Cea mai utilizată este expunerea la soare, metodă prin care se uniformizează aspectul pielii, mascând vergeturile pe termen scurt.

În timp, însă, expunerea la soare alterează fibrele de colagen, determinând accentuarea acestora, dar şi apariţia altora noi.

O alternativă terapeutică este chirurgia estetică, în cazul în care vergeturile nu afectează porţiuni mari de piele, sau tratamentul laser pentru a reface structura pielii prin stimularea regenerării fibrelor de colagen. Există şi metode de tratament cu ultrasunete. Aceste proceduri necesită însă şedinţe repetate pentru a avea efecte satisfăcătoare.

Tratamentele pe bază de creme cu alfa-hidroxiacizi şi unguentele cu retinoizi dau rezultate bune, grăbind albirea vergeturilor şi stimulând reîntinerirea pielii din zonele afectate.

Vitamina C protejează pielea

Pentru a preveni apariţia vergeturilor este indicată o alimentaţie echilibrată, bogată în acizi graşi esenţiali şi vitamina C, aceasta din urmă având un rol important în întărirea fibrelor de colagen din structura pielii.