Ulei de măsline împotriva pielii uscate

1 2 jpg jpeg

Pielea uscată este o condiţie dermatologică foarte des întâlnită, ce poate să afecteze până la 30% din populaţie. Cum ne putem da seama că avem o astfel de problemă?

Ca aspect, pielea uscat─â poate fi scuamoas─â, cu mici coji┼úe pe suprafa┼ú─â, uneori chiar prezent├ónd cr─âp─âturi sau o ro┼čea┼ú─â discret─â. Cauzele apari┼úiei pielii uscate sunt multiple ┼či au la baz─â existen┼úa unui deficit de gr─âsimi la nivelul pielii.

Exist─â persoane care se nasc cu o astfel de piele, dar exist─â ┼či situa┼úii ├«n care o astfel de condi┼úie apare din cauze externe. Expunerea la soare, v├ónt, frig poate determina apari┼úia pielii uscate, mai ales la v├órstele extreme (copii ┼či v├órstnici).

Anumite medicamente, cum ar fi retinoizii, folosiţi în tratamentul acneei sau psoriazisului, pot usca pielea.

Pielea uscat─â este o piele sensibil─â, u┼čor iritabil─â, care reac┼úioneaz─â rapid la diver┼či factori agresori: s─âpunurile, cosmeticele, alcoolul (aplicat pe piele), parfumurile pot cauza irita┼úii, pielea devenind ro┼čie, p─âtat─â, cu senza┼úie de ÔÇ×piele ├«ntins─âÔÇŁ, m├ónc─ârime, disconfort.

În timp, o piele uscată poate deveni o piele alergică, intolerantă la o multitudine de alţi factori. Uleiul de măsline este unul dintre cele mai bune tratamente naturale pe care le putem folosi pentru pielea uscată.

Aplicat într-o cantitate mică direct pe piele sau câteva linguriţe adăugate în apa de baie sunt câteva metode de a folosi acest remediu natural ce poate face minuni pentru pielea noastră.