Trucuri împotriva cearcănelor şi ridurilor

1 2 jpg jpeg

Cearcănele pot semnala probleme de sănătate

Pungile de sub ochi pot „trăda” o noapte nedormită, însă există şi situaţii când acestea nu au legătură cu orele insuficiente de odihnă. Ele pot apărea din cauza circulaţiei sangvine deficitare sau a unor boli precum alergiile, care duc la apariţia unor inflamaţii în jurul sinusurilor, dilatând vasele de sânge de sub ochi.

Cearcănele mai pot apărea şi dacă reţii mai multă apă în corp. Ce e de făcut?

SFAT. Important este să-ţi hidratezi pielea. Cremele cu vitaminele E şi K sunt cele mai bune contra cercănelor.

Remedii de efect

Ceaiul de muşeţel este un diuretic slab şi reduce umflăturile de sub ochi. Prepară un ceai, păstrează pliculeţele şi ţine-le la frigider câteva minute. Pune-le apoi pe ochi şi stai aşa între 5 şi 10 minute.

Sucul de castravete este util şi pentru zona din jurul ochilor. Acesta are un efect revigorant şi îţi relaxează ochii. Tot ce trebuie să faci este să înmoi două dischete de vată în sucul proaspăt stors de la castrevete şi să le ţii pe ochi timp de 15 minute.

Cartofii sunt bogaţi în vitamine, minerale şi amidon, care fac minuni pentru pielea obosită de sub ochi. Aceasta legumă reîmprospătează şi catifelează, indiferent de tipul de ten. Pune rondele pe ochi şi stai 15 minute, apoi clăteşte zona cu apă rece. Acest tratament este util şi în cazul în care ai ochii iritaţi şi roşii.

Protecţia solară previne ridurile

„Mi-a mai apărut un rid”, îţi spui probabil uitându-te în oglindă. Fie că sunt riduri de expresie sau sunt semn al înaintării în vârstă, liniile fine de pe chip pot fi reduse dacă ţii cont de unele sfaturi.

Dacă ai peste 30 de ani, crema antirid nu trebuie să-ţi lipsească din trusa de îngrijire. Este bine să ştii că în prevenirea ridurilor, un rol important îl are şi alimentaţia. Un aliat când vine vorba de prevenirea acestora sunt acizii graşi Omega-3 (peşte gras, nuci, ulei de măsline), pentru că oferă fermitate pielii.

De asemenea, include în dietă şi alimente care au în componenţă vitamina E (migdale), un antioxidant puternic, care reduce din daunele razelor soarelui. Afinele şi murele oferă o combinaţie unică de antioxidanţi şi îţi protejează colagenul, datorită vitaminei C conţinute.

Evită soarele! Este regula numărul 1, soarele fiind „vinovat” de ridarea prematură. Foloseşte cremă cu factor de protecţie solară, indiferent dacă eşti în oraş, pe malul mării ori la munte.

Truc natural contra cearcanelor si ridurilor

Sucul de lămâie – taie în două o lămâie şi masează-ţi faţa cu partea pulpată, astfel încât sucul ei să-ţi revigoreze tenul. Aciditatea citricelor luminează pielea şi previne apariţia ridurilor.

Mai poţi încerca şi dermabraziunea. Acest procedeu foloseşte un dispozitiv de aspirare şi un cristal chimic uşor, ajutând la eliminarea stratului de celule moarte. Astfel, obţii o piele „nouă“ şi o textură uniformă, dar şi o estompare a ridurilor.