Spune-ne ce ten ai, ca să-ţi spunem ce mască să foloseşti

1 2 jpg jpeg

Banane, pentru tenul uscat

Dacă vrei o mască hidratantă, amestecă două banane cu o lingură de miere şi cu o jumătate de pahar de iaurt. Aplică mixtura pe faţă pentru 20 de minute, apoi îndepărteaz-o cu apă călduţă. Masca se foloseşte o dată pe săptămână, după care se aplică o cremă hidratantă.

Drojdie, pentru tenul gras

Tenul gras poate fi îngrijit cu o mască preparată din două linguri de tărâţe, o linguriţă de drojdie, o linguriţă de suc de lămâie şi din o lingură de apă. Masează-ţi faţa cu această pastă, în special în zona nasului şi a bărbiei, şi evită zona ochilor. Las-o 10 minute să acţioneze, după care îndepărtează cu apă călduţă. La final, foloseşte crema de faţă obişnuită.

Morcov, pentru tenul mixt

Trece prin răzătoarea mică un morcov, adaugă o lingură de smântână dulce şi amestecă până obţii o compoziţie omogenă. Aplică masca pe faţă, gât şi pe decolteu şi las-o să acţioneze timp de 15-20 de minute. Îndepărtează cu apă călduţă, după care aplică pe faţă crema obişnuită.

Fulgi de ovăz, pentru tenul sensibil

Amestecă pulpa de la o banană cu o cană de fulgi de ovăz fierţi în lapte cu un ou şi cu o lingură de miere. Aplică pasta rezultată pe tenul curat, masând în sens circular, şi las-o să acţioneze timp de 15 minute. Clăteşte cu apă călduţă şi aplică o cremă pentru tenul sensibil.

Citrice, pentru tenul normal

Pentru tenul normal, prepară o pastă dintr-o lămâie verde, o jumătate de portocală şi un pahar cu lapte bătut. Aplică masca pe faţă pentru 20 de minute, apoi îndepărteaz-o cu apă călduţă şi, la final, aplică o cremă de faţă pentru tipul tău de ten.

Avocado, pentru tenul matur

Avocado şi mierea sunt două produse naturale foarte hidratante, ideale pentru tenul matur, cu piele uscată şi riduri. Avantajul pe care ţi-l oferă fructul de avocado este acela că-ţi hrăneşte pielea fără a lăsa urme grase la suprafaţă.

Pasează o jumătate de avocado bine copt şi adaugă un sfert de ceaşcă cu miere. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze timp de 10 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Argilă, pentru tenul acneic

Pentru tenul cu probleme, poţi face o mască purificatoare dintr-o lingură de pudră de argilă (se găseşte la farmacie şi la magazinele cu produse naturiste), amestecată cu o lingură de apă minerală, o linguriţă de miere şi o lingură de pulpă pasată de avocado.

Întinde pasta obţinută pe faţă şi pe gât, evitând zona ochilor, şi las-o să acţioneze 20 de minute. Foloseşte această mască o dată pe săptămână şi hidratează-ţi pielea atât dimineaţa, cât şi seara.

Exfoliant cu zahăr brun

Dacă vrei ca masca să acţioneze în profunzime, înainte de a o aplica exfoliază-ţi tenul cu un scrub natural. Amestecă în palmă o cantitate mică de zahăr brun cu ulei de măsline. După ce s-a format o pastă, masează-ţi faţa şi decolteul prin mişcări circulare, uşoare. Pentru exfolierea buzelor amestecă zahăr brun cu miere. La final, clăteşte cu apă călduţă.