Scap─â de negi cu ajutoare din natur─â

1 2 jpg jpeg

Tuia are proprietăţi antitumorale

Tratamentele cu preparate pe baz─â de tuia sunt renumite ├«n combaterea negilor. Speciali┼čtii chinezi ├«n medicin─â naturist─â consider─â c─â tuia are efecte antitumorale.

Se estimeaz─â c─â, dup─â dou─â s─âpt─âm├óni de tratament, negii se usuc─â ┼či cad, f─âr─â s─â lase urme. Intern, se administreaz─â c├óte 15 pic─âturi, de trei ori pe zi. ├Än acela┼či timp se aplic─â pe negi alifie din tuia sau se fac tampon─âri locale cu tinctur─â (15 pic─âturi ├«n 50 ml ap─â).

Uleiul de levănţică, bun cicatrizant

Uleiul de lev─ân┼úic─â este folosit ├«n mod tradi┼úional ├«n industria cosmetic─â pentru efectele sale antimicrobiene ┼či cicatrizante.

Speciali┼čtii au constatat c─â, prin tamponarea negilor de trei ori pe zi cu ulei, ├«ntr-un interval de o lun─â, ace┼čtia se usuc─â. Dup─â dispari┼úie, zona unde au fost negii trebuie s─â fie umezit─â, ├«n continuare, cu ulei, pentru ca pielea s─â r─âm├ón─â neted─â, f─âr─â cicatrice.

Coaja nucilor verzi, antibiotic natural

Coaja nucilor verzi ÔÇ×tope┼čteÔÇŁ negii, oric├ót ar fi ace┼čtia de mari. Zilnic, se freac─â negul, de trei ori, cu coaja verde. De asemenea, sucul ob┼úinut din coaja de nuc─â are acela┼či efect. Tratamentul se continu─â zece zile dup─â ce negul s-a uscat, pentru consolidarea efectului.

Armurariul stopeaz─â cre┼čterea

Tinctura de armurariu are o ac┼úiune puternic─â asupra negilor. Terapia se aplic─â simultan, intern ┼či extern. Timp de 14 zile, se bea c├óte o can─â de ceai, ├«n care se pun c├óte 15 pic─âturi, de trei ori pe zi. Extern, se aplic─â pe negi un pansament umezit cu tinctur─â, timp de ┼čapte zile.

Sucul de rostopasc─â face minuni

Rostopasca, numit─â ┼či ÔÇ×iarb─â de negiÔÇŁ, distruge repede aceste excrescen┼úe nepl─âcute. Sucul plantei se aplic─â pe negi, de mai multe ori pe zi, timp de o sa─âpt─âm├ón─â. ├Än prima zi, tratamentul are o ac┼úiune de erodare asupra negului.

Treptat, intervine ┼či ac┼úiunea antibiotic─â a plantei, iar negul se usuc─â. Acela┼či efect ├«l are ┼či cataplasma cu planta ├«ntreag─â, care se fixeaz─â cu un pansament deasupra negului. La fel de eficient─â este tinctura de rostopasc─â.

Zece pic─âturi de tinctur─â se pun pe miez de p├óine, iar acesta se fixeaz─â pe neg cu ajutorul unui pansament. Badijon─ârile se fac diminea┼úa ┼či seara. Negul ├«ncepe s─â se usuce dup─â cinci-┼čase zile.

Remedii cu suc de laptele-cucului

Planta conţine o substanţă lăptoasă (latex), care s-a dovedit foarte eficientă în combaterea negilor. Cu sucul stors din plantă se tamponează negii de cel puţin trei ori pe zi, într-un interval de o săptămână.

Pentru a evita oxidarea acestui suc, speciali┼čtii recomand─â s─â fie amestecat cu glicerin─â (├«n propor┼úie de dou─â p─âr┼úi de suc ┼či una de glicerin─â). Astfel, se prelunge┼čte perioada de ├«ntrebuin┼úare a leacului. Dup─â dou─â s─âpt─âm├óni de tratament, negii se usuc─â.