S─ân─âtate pentru ten: b─âile de abur

1 2 jpg jpeg

Iat─â cum trebuie s─â procedezi!

Folose┼čte ap─â distilat─â

Este indicat s─â folose┼čti pentru b─âile de abur ap─â de ploaie sau ap─â distilat─â. Dac─â utilizezi apa de la robinet, aceasta trebuie l─âsat─â ├«ntr-un vas timp de 24 de ore, ca s─â se evapore clorul (care poate d─âuna pielii).

Adaugă ulei esenţial

Ai nevoie de un prosop mare ┼či de un bol. ├Änainte de a face baia de abur, cur─â┼ú─â-┼úi bine fa┼úa, iar ├«n jurul ochilor aplic─â un strat de crem─â. Toarn─â ap─â clocotit─â ├«n recipientul respectiv ┼či pune dou─â pic─âturi de ulei esen┼úial natural.

Relaxeaz─â-te!

Acoper─â-┼úi capul cu prosopul peste bolul cu ap─â fierbinte ┼či ┼úine-┼úi fa┼úa la o distan┼ú─â de 30 de centimetri. ├Änchide ochii ┼či relaxeaz─â-te timp de 5-7 minute dac─â ai tenul normal sau uscat, 10-12 minute dac─â ai tenul mixt ┼či 15-20 de minute dac─â ai ten gras.

Mai po┼úi citi ┼či:

- 5 alimente care au grij─â de tenul t─âu

- ,,Reţete" pentru un ten perfect

- Ai ten uscat? A┼ča ├«l ├«ngrije┼čti!

Uleiuri diferite, în funcţie de ten

Ten normal ┼či mixt

Prepar─â-┼úi un tratament din 3 linguri┼úe de ulei de floarea-soarelui, 8 pic─âturi de ulei esen┼úial de n─âprasnic, 6 pic─âturi de ulei esen┼úial de palm ┼či 6 pic─âturi de ulei esen┼úial de ylang-ylang sau de lavand─â.

Ten uscat

Amestec─â 3 linguri┼úe de ulei de floarea-soarelui, 8 pic─âturi de ulei esen┼úial de lemn de trandafir, 8 pic─âturi de ulei esen┼úial de palm ┼či 4 pic─âturi de ulei esen┼úial de trandafir sau de lavand─â.

Ten gras

Adaug─â ├«n apa fierbinte 3 linguri┼úe de ulei de floarea-soarelui, 12 pic─âturi de ulei esen-┼úial de l─âm├óie, 4 pic─âturi de ulei esen┼úial de paciuli ┼či 4 pic─âturi de ulei esen┼úial de lemn de santal. ├Äncheie tratamentul cu lo┼úiunea tonic─â ┼či crema hidratant─â.

Ten matur

Ob┼úine o solu┼úie din 3 linguri┼úe de ulei de floarea-soarelui, 12 pic─âturi de ulei esen┼úial de mu┼če┼úel, 6 pic─âturi de ulei esen┼úial de l─âm├óie ┼či dou─â pic─âturi de ulei esen┼úial de trandafir sau de lavand─â.

Curăţă pielea în profunzime

Aburul face ca pielea s─â transpire ┼či odat─â cu transpira┼úia se ├«ndep─ârteaz─â impurit─â┼úile, celulele moarte ┼či excesul de sebum. C─âldura stimuleaz─â circula┼úia s├óngelui la suprafa┼úa tenului ┼či hidrateaz─â pielea pentru un tonus mai bun ┼či pentru mai mult─â luminozitate.

Neindicate celor cu ten sensibil

B─âile de abur sunt recomandate ├«n special pentru tenul gras, cu porii deschi┼či. Po┼úi ob┼úine rezultate vizibile realiz├ónd acest procedeu de dou─â sau trei ori s─âpt─âm├ónal. Dac─â ├«ns─â ai tenul sensibil sau care se ├«nro┼če┼čte repede, nu apela la b─âile de abur.

Bine de ┼čtiut

După băile de aburi, nu folosi produse de machiaj. Cel mai indicat moment pentru a face o baie de aburi este seara, înainte de culcare.