Sănătate pentru ten: băile de abur

1 2 jpg jpeg

Iată cum trebuie să procedezi!

Foloseşte apă distilată

Este indicat să foloseşti pentru băile de abur apă de ploaie sau apă distilată. Dacă utilizezi apa de la robinet, aceasta trebuie lăsată într-un vas timp de 24 de ore, ca să se evapore clorul (care poate dăuna pielii).

Adaugă ulei esenţial

Ai nevoie de un prosop mare şi de un bol. Înainte de a face baia de abur, curăţă-ţi bine faţa, iar în jurul ochilor aplică un strat de cremă. Toarnă apă clocotită în recipientul respectiv şi pune două picături de ulei esenţial natural.

Relaxează-te!

Acoperă-ţi capul cu prosopul peste bolul cu apă fierbinte şi ţine-ţi faţa la o distanţă de 30 de centimetri. Închide ochii şi relaxează-te timp de 5-7 minute dacă ai tenul normal sau uscat, 10-12 minute dacă ai tenul mixt şi 15-20 de minute dacă ai ten gras.

Mai poţi citi şi:

- 5 alimente care au grijă de tenul tău

- ,,Reţete" pentru un ten perfect

- Ai ten uscat? Aşa îl îngrijeşti!

Uleiuri diferite, în funcţie de ten

Ten normal şi mixt

Prepară-ţi un tratament din 3 linguriţe de ulei de floarea-soarelui, 8 picături de ulei esenţial de năprasnic, 6 picături de ulei esenţial de palm şi 6 picături de ulei esenţial de ylang-ylang sau de lavandă.

Ten uscat

Amestecă 3 linguriţe de ulei de floarea-soarelui, 8 picături de ulei esenţial de lemn de trandafir, 8 picături de ulei esenţial de palm şi 4 picături de ulei esenţial de trandafir sau de lavandă.

Ten gras

Adaugă în apa fierbinte 3 linguriţe de ulei de floarea-soarelui, 12 picături de ulei esen-ţial de lămâie, 4 picături de ulei esenţial de paciuli şi 4 picături de ulei esenţial de lemn de santal. Încheie tratamentul cu loţiunea tonică şi crema hidratantă.

Ten matur

Obţine o soluţie din 3 linguriţe de ulei de floarea-soarelui, 12 picături de ulei esenţial de muşeţel, 6 picături de ulei esenţial de lămâie şi două picături de ulei esenţial de trandafir sau de lavandă.

Curăţă pielea în profunzime

Aburul face ca pielea să transpire şi odată cu transpiraţia se îndepărtează impurităţile, celulele moarte şi excesul de sebum. Căldura stimulează circulaţia sângelui la suprafaţa tenului şi hidratează pielea pentru un tonus mai bun şi pentru mai multă luminozitate.

Neindicate celor cu ten sensibil

Băile de abur sunt recomandate în special pentru tenul gras, cu porii deschişi. Poţi obţine rezultate vizibile realizând acest procedeu de două sau trei ori săptămânal. Dacă însă ai tenul sensibil sau care se înroşeşte repede, nu apela la băile de abur.

Bine de ştiut

După băile de aburi, nu folosi produse de machiaj. Cel mai indicat moment pentru a face o baie de aburi este seara, înainte de culcare.