Purtaţi mănuşi când ieşiţi din casă!

1 2 jpg jpeg

Aplicaţi creme hidratante!

Unguentele pe bază de glicerină, vitamina E şi vitamina A se folosesc de fiecare dată înainte de a ieşi din casă. Astfel, pielea va fi acoperită de un strat de lipide care o va proteja de agresiunile din mediul exterior.

Ulei pentru unghii!

Unghiile pot beneficia de hrănire prin scufundarea lor timp de 20 de minute într-o ceşcuţă cu ulei călduţ, de 3 ori pe săptămână.

Aerisiţi camera!

Pentru o hidratare mai bună a pielii, se recomandă ca aerul din încăperi să fie umidificat. În apropierea caloriferelor sau a surselor de căldură se pot plasa farfurioare cu apă sau puteţi monta un umidificator pentru cameră.

Folosiţi prosoape aspre!

După ce vă spălaţi pe mâini, se recomandă ştersul energic, cu un prosop aspru.

Nu uitaţi de mănuşile din plastic!

Este bine sa le folosiţi la contactul prelungit cu produsele pentru menaj pe bază de detergenţi.

Beţi multă apă!

Factori importanţi pentru sănătatea pielii sunt nutriţia şi hidratarea adecvată, de aceea trebuie să consumaţi cel putin doi litri de lichide pe zi şi multe fructe şi legume.

Folosiţi creme exfoliante cel puţin o dată pe lună!

În lipsa exfolierii, efectul cremelor hidratante va fi diminuat.

Evitaţi săpunurile foarte degresante!

Sunt de preferat cele care conţin şi cremă hidratantă.

Purtaţi mănuşi!

Pentru a menţine căldura locală când ieşiţi afară e bine să purtaţi mănuşi. Modelele cu dublură de bumbac sunt cele mai indicate.

Atenţie la durerile articulare

Dacă imediat ce expuneţi mâinile la temperaturi joase apar dureri persistente ale degetelor şi albirea pielii, urmate de înroşire şi senzaţia de pulsaţie, este indicat să vă prezentaţi la medic, întrucât pot fi semnele precoce ale unor afecţiuni reumatismale.

Frigul adânceşte ridurile

Iarna, mâinile devin aspre, tegumentele sunt uscate şi îngroşate, uneori chiar se înroşesc şi pielea se poate crăpa. Pot apărea mâncărimi, usturimi sau senzaţia de piele care strânge. Mai mult, neîngrijind mâinile în timpul iernii, apar semnele de îmbătrânire a pielii, care sunt persistente şi foarte dificil de îndepărtat, cum ar fi ridurile şi aspectul de piele zbârcită.