Plan de luptă contra celulitei

1 2 jpg jpeg

Pentru a scăpa de celulită, îţi propunem un program de opt săptămâni, în urma căruia vei avea picioarele, coapsele, abdomenul şi braţele mai ferme şi mai tonifiate.

Mişcarea

Ai nevoie de: două gantere de două-trei kilograme şi de o saltea de exerciţii (dacă nu ai, foloseşte o pătură).

1 Coapse şi fund I

Stai în picioare, în poziţie dreaptă. Îndoaie coatele şi ţine ganterele în mâini, în dreptul urechilor. Îndepărtează-ţi piciorul drept de cel stâng şi ghemuieşte-te până ajungi cu coapsele paralele cu pământul.

Apoi ridică-te, iar pe măsură ce faci această mişcare apropie-ţi piciorul stâng de cel drept, până ajungi în poziţia din care ai pornit. Efectuează două seturi a câte 20 de repetări, alternând piciorul de pe care porneşti.

2 Coapse şi fund II

Stai cu picioarele depărtate, în poziţie dreaptă, cu coatele îndoite, şi sprijină ganterele pe fiecare umăr. Ghemuieşte-te încet, astfel încât picioarele să ajungă paralele cu pământul. Efectuează scurte ridicări din călcâie timp de 30 de secunde, apoi întoarce-te la poziţia de start. Efectuează două seturi a câte 30 de secunde.

3 Braţe

Stai în picioare, în poziţie dreaptă, şi ţine câte o ganteră în fiecare mână. Ţine-ţi coatele lipite de corp, apoi îndoaie-le, astfel încât să aduci ganterele la piept. Menţine câteva secunde şi întoarce-te la poziţia iniţială. Efectuează câte două seturi a câte şase repetări.

4 Tricepşi

Stai întinsă pe spate pe saltea sau pe o pătură aşezată pe podea (în niciun caz pe o suprafaţă moale), cu picioarele îndoite. Ţine ganterele cu ambele mâini ridicate. Îndoaie-ţi mâinile deasupra capului, menţine pentru câteva secunde şi revino. Efectuează două seturi a câte 20 de repetări.

5 Abdomen

Stai întinsă pe saltea, cu mâinile la ceafă (pentru a-ţi susţine capul) şi cu picioarele drepte, ridicate la un unghi de 90 de grade faţă de sol. Coboară-ţi picioarele câţiva centimetri, fără a le îndoi. Menţine câteva secunde şi apoi revino în poziţia de start. Efectuează două seturi a câte 12 repetări.

Masajul

Masarea zonelor afectate de celulită este cel mai eficient tratament, deoarece diminuează retenţia de apă şi favorizează eliminarea toxinelor. Masajul poate fi inclus în metodele de prevenire a celulitei, dar face parte, în mod obligatoriu, din tratamentul acesteia.

Mişcările trebuie să fie efectuate într-un ritm rapid şi susţinut, intensitatea lor crescând progresiv, iar sensul lor trebuie să fie de jos în sus. Durata şedinţei de masaj trebuie să crească treptat de la 20 de minute la 30 de minute. Nu brusca prea tare pielea, pentru a nu o răni.

Etapele masajului

1 Aplică o cremă anticelulitică sau o altă cremă pe porţiunile afectate. 2 Porneşte masajul de jos în sus, de la picioare către abdomen sau către braţe. 3 Foloseşte o presiune moderată când masezi. 4 Termină masajul cu mişcări largi, de relaxare.

Mişcări de masaj anticelulitic

* largi, de jos în sus, cu încheieturile degetelor, cu degetele sau cu palma.

* de frământare (cu degetul mare şi cu celelalte degete apuci pielea şi o masezi cu mişcări circulare, de parcă ar fi un aluat).

* ciupituri (apucă pielea între degetul mare şi celelalte degete şi depărteaz-o uşor de corp).

Cremele

În paralel cu o dietă corespunzătoare şi cu activitatea fizică, un alt ajutor în lupta cu celulita sunt cremele speciale. Deşi nu trebuie să te aştepţi la miracole, aceste produse devin tot mai performante în urma adăugării de principii active, cât şi printr-o mai bună pătrundere în ţesuturi.

De altfel, se pot distinge două tipuri de tratamente locale: cele care acţionează asupra circulaţiei şi cele care acţionează asupra celulelor grase. Cremele anticelulitice se aplică de jos în sus, printr-un masaj uşor, înainte de efectuarea activităţii fizice zilnice (cel puţin o jumătate de oră) sau înaintea masajului.