Piatra de alaun, deodorant natural

1 2 jpg jpeg

Antiperspirantele sintetice conţin clorhidrat de aluminiu, o substanţă bănuită că ar sta la originea cancerului de sân, şi determină acumularea sărurilor şi toxinelor ce ar trebui să fie eliminate.

Aşa cum îi indică şi numele, antiperspirantul blochează transpiraţia, împiedicând corpul să elimine toxinele la subsuoară. Aceste toxine nu dispar pur şi simplu.

Corpul le depozitează în nodulii limfatici de sub braţ, din moment ce nu le poate elimina prin transpiraţie.

O alternativă naturală este deodorantul din cristal mineral. Piatra de alaun, numită şi piatră acră, este un mineral compus dintr-un amestec de sulfat dublu de aluminiu şi potasiu.

Are culoarea gheţii, aproape transparentă, fară miros. E considerat a fi un cosmetic pentru igiena personală.

Cristalul din rocă naturală are proprietatea de a preveni formaţiunea microbacteriană ce stă la baza formării mirosurilor neplăcute. Pielea e acoperită cu un strat fin de sare ce permite ca porii să transpire uşor, iar transpiraţia se menţine la nivel fiziologic.

Se umezeşte cristalul şi se aplică în zonele interesate. Pentru a acţiona împotriva mirosului neplăcut, se umezesc axilele sau se aplică după baie.

În afara aspectului de deodorant, piatra de alaun e hemostatică, lucru ce înseamnă că permite oprirea sângerărilor provocate de o tăiere sau de o zgârietură.

Are efect antiinflamator şi antibacterian, putând fi folosită în tratamentul acneei. Piatra de alaun se poate folosi fără riscuri şi nu provoacă alergii.

Se poate cumpăra din farmacii şi din magazinele specializate în vânzarea produselor naturale.

Alte metode naturale care combat transpiraţia

- compresele cu oţet de mere sau cidru

- ceaiul de salvie, consumat intern 2-3 pahare pe zi

- clătirea cu apă aromată cu ulei volatil din arbore de ceai

- clătirea cu apă cu bicarbonat pentru alcalinizarea pieli