Obiceiuri pentru un păr perfect

Vedetele folosesc un tratament cu botox pentru păr jpeg

Şamponatul prea des afectează într-adevăr părul şi pielea capului. Cel mai bine este să te speli o dată la două zile, decât în fiecare zi, pentru a nu strica echilibrul pielii capului şi pentru a evita uscarea şi ruperea părului. Deşi dezbătută des, tema spălatului pe cap a trezit mereu controverse. Spălatul in fiecare zi nu duce la căderea părului, părul nu se va îngrăşa mai repede din cauza asta (dacă e nevoie să fie spălat în fiecare zi, e deja prea gras), dar poate duce la apariţia mătreţii, din cauză că pielea capului nu are timp să se regenereze. Schimbă şamponul. Chiar dacă şamponul pe care îl foloseşti în mod curent face minuni pentru părul tău, nu este indicat să îi rămâi fidelă prea mult timp. Alternează ocazional cu un altul, schimbă şi şamponul şi balsamul pentru a evita ca şamponul tău preferat să dea rateuri.

. În mod surprinzător, periatul nu ajută prea mult părul. Pentru că este o acţiune de cele mai multe ori violentă, pentru că electrizează firele de păr. Dacă ai un păr ce nu se încurcă poţi chiar să uiţi complet de perie sau pieptăn.

. Se ştie că uscătorul de păr nu este printre cele mai sănătoase pentru părul tău, în principal din cauza căldurii excesive pe care o foloseşte, dar şi din cauza acţiunii mecanice la care este supus părul tău în timpul uscării. De preferat este să speli părul de cu seară, pentru a-i da timp să se usuce. Dacă timpul chiar nu îţi permite să îl usuci natural, foloseşte un foehn cu setări de temperatură, pentru a putea folosi o temperatură pe cât posibil aproape de rece. În plus, evită frecarea energică cu prosopul.

Taie-le regulat, o dată la şase săptămâni sau la două luni. Dacă nu ai timp să mergi la salon, poţi face asta şi acasă, pentru că este vorba doar de vârfuri, riscurile să strici linia sunt mici.

Substanţele conţinute de vopsele atacă firul de păr, de la rădăcină până la vârfuri şi îl usucă.

. Ai grijă ce mănânci, pentru sănătatea generală a organismului tău, dar şi pentru cea a părului.