Măşti cu fructe pentru un ten sănătos

1 2 jpg jpeg

Portocale pentru ten revitalizat

Dacă vrei o soluţie la îndemână pentru a-ţi purifica tenul, încearcă o mască cu citrice. Zdrobeşte pulpa de la o portocală şi pulpa de la un grepfrut, apoi amestecă-le cu 100 g de miere. Pentru această mască poţi folosi şi numai portocale. Amestecă o lingură de miere de albine cu trei linguriţe de suc de portocale până obţii o pastă omogenă. Aplică apoi masca pe faţă şi pe gât şi aşteaptă timp de 15 minute să acţioneze. La final, clăteşte cu apă călduţă.

Banane contra ridurilor profunde

Pentru a vitaminiza şi a hrăni tenul, bananele sunt excelente. Pasează două banane mai verzi şi amestecă-le cu o lingură de miere şi o jumătate de pahar de iaurt. Aplică amestecul pe faţă pentru 20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Bananele asigură o cantitate importantă de potasiu, vitamina B6 şi, într-o mai mică măsură, acid folic şi vitamina C. De aceea, această mască ajută la tratarea şi la prevenirea ridurilor, dar este totodată şi un foarte bun tratament pentru tenul uscat. Piersici pentru o piele fină

Masca pe bază de piersici se foloseşte pentru catifelarea pielii. Ai nevoie de o piersică de mărime medie, bine coaptă, pe care să o pasezi şi de un gălbenuş de ou. Amestecă bine ingredientele şi aplică masca pe faţă timp de 20 minute, după care îndepărteaz-o cu apă călduţă. Sucul de piersici închide porii, iar vitaminele şi mineralele din fruct hrănesc tenul şi-i conferă luminozitate.

Merele sunt o sursă de vitamine pentru tenul tău. Curăţă două mere, pasează-le şi amestecă-le cu o lingură de miere. Întinde amestecul pe ten şi pe decolteu, apoi lasă-l să acţioneze timp de 20 minute. Clăteşte cu apă călduţă şi aplică o cremă hidratantă. Masca cu mere ajută la tratarea unui ten îmbătrânit. Şi sucul de mere ajută tenul. Un masaj uşor cu suc de mere înviorează tenul şi înlătură surplusul de grăsimi.

Strugurii sunt o sursă importantă de de vitamine pentru tenul tău. Prepară o mască din două linguri de iaurt, pe care să le amesteci bine cu suc proaspăt de struguri, până ce obţii o pastă. Întinde-o pe piele şi las-o să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Sucul de struguri este hidratant şi tonic, deci poţi să-l foloseşti şi în comprese pentru tenul uscat şi iritat.